Jaunieši sola neradīt bērnus, kamēr valdības neuztvers klimata pārmaiņas nopietni

Jauniešu solījums neradīt bērnus, kamēr valdības neuztvers klimata pārmaiņas nopietni

Kustība ar nosaukumu #NoFutureNoChildren (Nav nākotne, nav bērnu), ir jauniešu solījums neradīt bērnus, kamēr valdības neuztvers klimata pārmaiņas nopietni.

Emma Lim, 18 gadus veca studente no Makgīla Universitātes Monreālā, Kanādā, aizsāka kustību, ar mērķi parādīt valdību pārstāvjiem, kā klimata pārmaiņas ietekmē jaunus cilvēkus.

Sarunā ar izdevumu Business Insider Emma norādīja: “Kad tu esi jauns, tu tici, ka tava valdība salabos lietas. Un tā es pievienojos zaļo komandai, mēs strādājām pie atkritumu šķirošanas un es domāju, ka viss būt kārtībā. Bet tā uzticība saviem līderiem laiku gaitā cieš neveiksmi.”

Kustības #NoFutureNoChildren vadmotīvs ir: “Es solos neradīt bērnus, kamēr nebūšu drošs, ka mana valdība nodrošinās viņiem drošu nākotni”.

Runājot vairāk par iniciatīvu, Lim sacīja: “Es izveidoju tieši šādu solījumu, jo vēlējos, lai citi cilvēki saprot, ka bailes par klimata pārmaiņām ir tik ļoti neatbildētas manā paaudzē”.

Lasi arī: Ģimenes ārstam pacietības mērs ir pilns; Ja pacienti atsauksies, tad kopā ar viņiem dosies pie Viņķeles uz Rīgu

“Tas ir kaut kas, ko visi jūt, bet atšķirīgos līmeņos. Manu vecāku vai vecvecāku paaudzē ticība klimata pārmaiņām bieži vien ir tikai pakārtots viedokļu jautājums, kuram pievēršas garāmejot, nevis eksistenciāli svarīgs jautājums, kā tas ir mūsu paaudzei. Es vienmēr, vienmēr gribēju būt mamma, cik vien sevi varu atcerēties.”

“Bet es nelaidīšu pasaulē bērnu, kur viņš nebūs drošībā. Es gribētu redzēt kā valdība izstrādā visaptverošu plānu, kā uzturēt sasilšanas temperatūru zem 1,5 grādiem (pēc Celsija)”.

Spread the love

Pievienot komentāru