Tūristi atrada pudeli ar lūgumu pēc palīdzības – un izglāba trīs cilvēku ģimeni

Viņi nokļuva lamatās pie ūdenskrituma un palika bez sakariem.

Divi svešinieki izglāba dzīvību Kērtisam Vitsonam, un ļoti vēlas pateikties par to, ka viņa ģimene šodien ir dzīva, raksta KTVZ.

Divi drosmīgi ( un ne vienaldzīgi) ceļotāji ieraudzīja zaļu pudeli Kalifornijas upē un brīdināja varas iestādes par SOS ziņojumu, ko atrada pudeles iekšpusē.  

Vitsons, viņa 13 gadus vecais dēls un meitene Kristāla Ramiresa nolēma Tēva dienu pavadīt, ceļojot pa Aroijo Seko upes krastu.

Viņi lieliski pavadīja laiku, lēkājot pa laukakmeņiem un pārpeldot mierīgās vietas, bet naktīs gulēja zem zvaigznēm vieglos guļammaisos. Vitsons lieliski pazina apkārtni: katru gadu viņš veica aptuveni 20 tūristu pārgājienus centrālās Kalifornijas piekrastes mežos.  .

Pa ceļam uz ūdenskritumu ģimenei vajadzēja pāriet pāri kanjona. Viņi plānoja aiziet līdz ūdenskritumam, pēc tam noiet lejā pa klinti ar virves palīdzību un atgriezties nometnē. Trešajā pārgājiena dienā ceļotāji nonāca kanjona šaurajā daļā starp 15 metrus augstām klintīm. Blakus trakuļoja ūdens.

“Mana sirds vai pamira, kad es sapratu, ka ūdens daudzums ir pārāk liels, lai mēs spētu nokāpt lejā”,  – teica Vitsons. Iekļuvušu lamatās, ceļotāji sākotnēji apjuka. Mobilo sakaru signāls šajā vietā nebija.

Laimīgais metiens

Vairākkārtēji mēģinājumi uzkāpt augšā cieta neveiksmi. Likās, ka izejas nav. Aiz kanjona sienām viņi neko neredzēja, bet viņi dzirdēja balsis no otras puses. Viņi centās kliegt. Viņi centās izgrebt paziņojumu uz koka un to mest. Bet pavisam drīz viņi saprata, ka ar koku nepietiks, tāpēc izdomāja jaunu veidu, kā pievērst kāda uzmanību.

Vitsons pamanīja citronzaļu Nalgene pudeli un izgreba “PALĪGĀ” uz tās izturīgā plastmasas korpusa.

Uz pasūtījuma veidlapas, ko Kristāla atrada savā kabatā Kērtiss uzrakstīja: “Mēs esam iestrēguši pie ūdenskrituma. Lūdzu, palīdziet”. Viņš ielika zīmīti plastmasas pudelē un iemeta to ūdenskritumā.

Vēl ģimene izklāja laukā zilo brezentu un ar baltajiem akmeņiem uz to uzrakstīja “SOS”. Kad saule rietēja, viņi izmantoja lukturīti, lai šo paziņojumu apgaismotu.

Glābēji nelika ilgi gaidīt

Divi tūristi noķēra pudeli 400 metrus tālāk pa straumi un sacēla trauksmi. Glābšanas komanda atklāja Vitsona kundzi ar draudzeni un viņa dēlu Hanteru vien pāris stundas pēc tam, kad tūristi bija atraduši paziņojumu pudelē.

Pēc Vitsona vārdiem viņam teica, ka divi vīrieši atrada pudeli ar ģimenes zīmīti, nogāja lejā pa taku, pēc tam nogāja pāris kilometrus, kur sasniedza Aroijo Seko nometni, kur arī paziņoja par savu atradumu. Nometnes saimniece pastāstīja Vitsonam par ceļotājiem, bet piebilde, ka abi divi tā arī nepateica, kā viņus sauc.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Spread the love

Pievienot komentāru