Jūs pat nespētu iedomāties: 5 acīmredzamas kļūdas, kuras traucē zaudēt lieko svaru

3. Maizi, makaronu, rīsu izslēgšana no uztura!

Graudi ir daļa no veselīga uztura. Iekļaujiet savā uzturā veselus graudus, jo tie ir lielisks vitamīnu, minerālvielu un šķiedrvielu avots. Eksperimentējiet: mēģiniet aizstāt baltmaizi ar veseliem graudiem, baltos rīsus ar brūnajiem utt. Tas ir lielisks veids, kā uzlabot savu uzturu bez lielas piepūles.

 

4. Neņem vērā dienas režīmu!

Bieži vien miega trūkums ietekmē mūsu pašsajūtu pat vairāk nekā tas, ko mēs ēdam. Daudzi pētījumi ir parādījuši, ka cilvēki, kuri neguļ pietiekami daudz, visticamāk, palielinās pārtikas patēriņu, nepalielinot enerģijas patēriņu.

Lasi arī: Šarms veiksmei: kādas rotaslietas pasargā pret ļaunu aci un piesaista naudu

Visbiežāk miega trūkums provocē tieksmi izvēlēties augstas kaloritātes pārtikas produktus, kuriem ir mazāka uzturvērtība un kas rada lielāku svara pieauguma risku. Tajā pašā laikā cilvēki, kuri cenšas zaudēt svaru, sasniedz labākos rezultātus, pietiekami guļot.

 

5. Dzīvo stresā

Kā stress ietekmē svara zudumu vai pieaugumu? Izdomāsim.

Reaģējot uz smagu stresu, tiek aktivizēts centrālās nervu sistēmas simpātiskais dalījums, kas mūs sagatavo darbībai “cīnies vai bēgt”. Sāk izdalīties hormoni: adrenalīns, norepinefrīns, kortizols, kas izraisa reakciju kaskādi, lai palīdzētu “cīnīties vai aizbēgt” (paaugstinās cukura līmenis, palielinās tauku līmenis asinīs un asinsspiediens, tiek nomākta apetīte un kuņģa-zarnu trakta funkcijas).

Kortizols izdalās vēlāk stresa reakcijā nekā epinefrīns un noradrenalīns un saglabājas asinīs daudz ilgāk. Tas ir, ja stress ir akūts un īslaicīgs, jūs sajutīsiet adrenalīna un norepinefrīna ietekmi, kas samazina apetīti.

Un ilgstošs, bet ne pārāk intensīvs stress, gluži pretēji, ir saistīts ar kortizola izdalīšanos. Šajā gadījumā jūs sajutīsiet nelielu spriedzi un vēlmi nedaudz atpūsties un nomierināties – bieži vien ar ēdiena palīdzību.

Pētījumi liecina, ka daudzi cilvēki, kuri, reaģējot uz stresu, palielina pārtikas patēriņu, ziņo par vēlmi pēc pārtikas, kas satur daudz tauku un cukura.

 

Vai zinājāt šos faktus par svara zaudēšanu?

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru