Kaimiņi bija neizpratnē, kad nopirku vecu vagonu. Bet tagad viss ciems apskauž manu šiko dārza mājiņu, kuru izveidoju pats

Cik bieži jums nācies sastapties ar atjautīgām saimniecības ēkām vai šķūnīšiem, kuri no iekšpuses ir pārvērsti kā pilnvērtīgas savrupmājas? Šodien kā reiz stāsts ir par vīrieti, kurš nopirka vecu vagoniņu, kuru vēlāk pārvērta par šiku dārza mājiņu, bet visu darbi viņš paveica pats savām rokām.

– Viss sākās ar vagoniņu, kuru radinieks man pārdeva pa kapeikām, – stāsta saimnieks.

Viņš ieradās radinieka īpašumā, iekrāva vagoniņu un aizveda to pie sevis uz savu vasarnīcu. Viņš izvēlējās piemērotu vietu, izveidoja paaugstinājumus un uz tiem uzlika vagoniņu. Pēc tam, kad vagoniņš atrada savu vietu, saimnieks skatījās uz rezultātā un nodomāja, ka nebūtu slikti pie tā piebūvēt nelielu verandu.

Un tad sākās process. Visu darbu vīrietis paveica pats savām rokām, bet reizēm palīgā nāca 12 gadus vecais dēls.

– Protams, varēja pasaukt palīgā draugus un uzcelt māju nedaudz ātrāk, bet visa būtība bija tieši tajā, kā mājiņu uzceļu pats, – saka saimnieks.

Lasi arī: Tās vienkārši kūst mutē! Lapiņpankūkas bez miltiem. Tā tās gatavoja vēl mana vecmāmiņa – krāsnī

Pēc karkasa salikšanas, vīrietis izgatavoja otro stāvu un tam sekojoši sāka gatavot spāres. Tiesa, tās palīdzēja uzlikt draugs. Šis darbs ilga pusotru dienu, pa starpu paņemot pārtraukumus, lai izbaudītu šašliku. Pēc tam salika jumta latojumu un visu noklāja ar jumta seguma materiālu. Verandas grīdām tika izmantotas 15 mm biezas OSB plāksnes.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un redzētu gala rezultātu

Spread the love

Pievienot komentāru