Kas bija zīmītē, ko princese Diāna atstāja viņas avārijas priekšvakarā, un kāpēc tā kļuva pravietiska

Prinča Čārlza pratināšana saistībā ar atrasto zīmīti

Policists Džons Stīvenss, kurš vadīja princeses Diānas nāves operāciju, vīra pratināšanas laikā viņam nolasīja zīmīti. Tomēr princis Čārlzs neatbildēja un nevarēja paskaidrot, kāpēc sieva par viņu tā domā. Viņš pats par zīmīti uzzinājis tikai tad, kad izlasījis rakstu avīzē.

Ir grūti pateikt, vai piezīme ir uzticams avots. Amatpersonām nebija ne jausmas, kāpēc Diāna bija tik norūpējusies par savu drošību. Taču šie teikumi spēja radīt īstu sazvērestības teoriju.

Neskatoties uz to, ka pilnībā nebija pierādījumu par ģimenes līdzdalību traģiskajā negadījumā, uz monarhiem krita aizdomu ēna. Sabiedrība vairs neuzticējās princim Čārlzam. Īpaši ņemot vērā Diānas vaļsirdīgo interviju, kas tagad izklausījās vēl neviennozīmīgāk.

 

Rezonanses intervija ar Diānu

Intervijā ar Martinu Baširu princese Diāna atklāja daudz negaidītu lietu. Neviens nedomāja, ka viņai ir mīlas dēka, viņa cieta no ēšanas traucējumiem. Tāpat sabiedrība uzzināja par prinča Čārlza romānu ar Kamillu Pārkeri Boulsu.

Vairākus miljonus lielā auditorija bija ārkārtīgi pārsteigta. Taču ne mazāk dīvaini šķita, kā Martins Baširs uzzināja tik sulīgas detaļas par karalisko personu. Nedaudz vēlāk kļuva zināms, ka žurnālists izmantoja dažas neētiskas metodes, lai palielinātu Diānas atklāsmju pārraides popularitāti.

Viena no viltībām bija izlikt viltotus čekus, ko viņas apsargs no News International esot saņēmis par karaliskās ģimenes noslēpumu izpaušanu. Baširs precīzi zināja par princeses šaubām un bažām un vienkārši lika no dzirksteles uzliesmot ugunij. Tāpēc viņa bija tik pļāpīga, pat izteica lietas, ko nevarēja droši zināt.

Lasi arī: Šis attēls nav melnbalts. Krāsa, kuru redzat, pateiks, vai esat ģēnijs vai vienkārši talantīgs

 

Diemžēl 2005. gadā šie dati vēl nebija zināmi. Par viltotiem bankas dokumentiem policija uzzināja tikai 2021.gadā.

 

Sazvērestība pret princesi vai negodīga žurnālista mahinācijas?

Intervijas brīdī neviens nevarēja zināt par Mārtina Bašira mahinācijām, jo ​​Diānas vārdiem tika bez ierunām ticēts. Iespējams, ka tas bija žurnālists, kurš iedvesmoja princesi ar pārliecību par visu, kas nāca no viņas mutes. Britu sabiedrība uzticējās BBC kanālam, nenojaušot, ka informācijas resursa darbinieki savu reitingu paaugstināšanai izmanto aizliegtus trikus.

Spēlēšana uz princeses nerviem, protams, bija pilnīgi nepiedodama. Uzticīgos Diānas fanus sarūgtināja arī fakts, ka šis incidents pilnībā samulsināja izmeklēšanu. Tagad nebija iespējams noskaidrot, vai vēstījumā rakstītais ir patiesība, vai tikai atraidītās sievietes iztēles auglis.

Vēlāk Džons Stīvenss intervijā pastāstīs, cik ļoti nožēlo, ka izmeklēšana nezināja par žurnālista mahinācijām. Ja pieņemam, ka Diāna uzrakstīja savu piezīmi, iespaidojoties no sarunas ar Baširu, tad patiesībā tas kļūst par viltus pēdām, ko veica izmeklēšana. Lēdijas Dī garīgais stāvoklis var pasliktināties un izvērsties par īstu paranoju.

 

Jebkurā gadījumā princeses Diānas priekšlaicīga nāve viņai bija liela traģēdija gan visai britu tautai, gan viņas tuviniekiem…

Spread the love

Pievienot komentāru