“Labprātīgi atsakieties no palīdzības!” Daugavpils slimnīcas ārste skarbi vēršas pie nevakcinētajiem

Pagājušajā nedēļā Daugavpils slimnīcas ārste Iveta Jukšinska sociālajā vietnē Facebook dalījusies ar atklātu ierakstu, kurā vērsās pie nevakcinētajiem.

Ārste, kura strāda Covid nodaļā, atklāj, ka 26. oktobrī viņas nodaļā atradās 18 pacienti, no kuriem 16 bija ar vidēji smagu slimības gaitu – no tiem viens bijis vakcinēts, bet 15 – nevakcinēti. Divu nevakcinēto pacientu stāvoklis esot vērtējams kā smags, norāda mediķe.

Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļā kritiskā stāvoklī atrodas 19 cilvēki. Tostarp 2 vakcinētie un 17 nevakcinētie. Ja slimības izplatības tendence saglabāsies (tā saglabāsies!), tad katru dienu šiem cilvēkiem pievienosies aptuveni 25-30 cilvēku,” atklāj I. Jukšinska.

Viņa atzīmē, ka ar kolēģiem darīs visu iespējamo, taču jau tagad zinot, ka aptuveni 15% no slimnīcas mājās neatgriezīsies.

 

Veselības atjaunošanās tikai pēc pusgada

“Šie cilvēki ir nolemti. Daudzi no nevakcinētajiem, kuriem mēs iztērēsim visus cilvēkresursus, medicīniskos, tehniskos resursus, spēsim palīdzēt tikt galā ar slimību, savu veselību spēs atjaunot ne mazāk kā pusgada laikā. Dažiem no tiem tiks piešķirta invaliditāte.

Starp citu, resursus, ko tērējam nevakcinētiem covid saslimušajiem, mēs atņemam onkoloģiski slimajiem, sirds un asinsvadu slimību pacientiem, infarkta pacientiem, cilvēkiem ar politraumām, septisku šoku, anafilaksi, saindēšanos, apdegumiem, tiem, kam veikta neatliekamā operācija, tiem, kas dažādu iemeslu dēļ ir zaudējuši daudz asiņu, tiem kam nepieciešama reanimācija un neatliekamā palīdzība.

Lasi arī: Pieaug aizdomīgo vakcinācijas sertifikātu skaits slimnīcu pacientu vidū

Un starp visiem šiem uzskaitītajiem gadījumiem mirstības gadījumu skaits arī pieaugs!” – ierakstā pauž ārste.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru