Latviete pastāsta kā dzīvo Itālijā: Reāli neesmu bijusi ārā kopš 7.marta …

Itālija ir Eiropas valsts, kuru koronavīruss Covid-19 skāris vissmagāk. Lai saprastu, cik situācija ir nopietna un, iespējams, uzrunātu tos, kuriem arī Latvijā joprojām izklaide šķiet došanās uz veikalu arī pašizolācijas laikā, latvieši Itālijā pastāstījuši, cik dienas jau neiziet no mājām.

Lai saprastu, kā šobrīd klājas mūsu tautiešiem Itālijā, iespējams apskatīt sociālajā tīklā facebook publicētos ierakstus. Piemēram, domubiedru grupā “Latvieši Itālijā” šonedēļ bijusi diskusija, kurā mūsu valstspiederīgie pastāsta, cik dienas jau nav atstājuši mājas.

“Reāli uz ielas nebiju bijusi kopš 7.marta man liekas, aizvakar tas bija, kad izdomāju aizbraukt lîdz veikalam – parasti vīrs brauca, bet kad ieraudzīju 20-30 cilvēku rindu 2-3 km garumā man pārgāja gribēšana lietus laikā stāvēt tās 2 stundas, lai tiktu veikalā un tā atgriezos mājās. Tā bija visa mana iziešana ārā, reāli kādas 10 minūtes ar mašīnu aizbraukt līdz veikalam un atbraukt atpakaļ,” raksta Latvijas valstspiederīgā.

Lasi arī: Lūk, kapēc 95% no mums rokas mazgā nepareizi. Beidzot uzzini, kā tas jādara!

Vēl kāds cits mājās pavadījis jau 16, vai pat 17 dienas. “1 -2 reizes nedēļā uz veikalu, kas tepat netālu. Labi, ka vismaz ir 2 kārtīgi balkoni, kur uzturēties, ja laiks labs, bet smagi, tepat blakus kalni un meži, kur varētu staigāt nevienu nesatiekot, taču iet nedrīkst. Smagi jo neesmu majā sēdētājs. Ziano di Fiemme (TN) nu jau 2 nedēļas,” komentāros raksta kāds cits tautietis, kurš dzīvo Itālijā.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

Pievienot komentāru