Levits Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības kongresā nāk klajā ar skaļu paziņojumu

Ar skaļu paziņojumu Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības kongresā klajā nācis Valsts Prezidents Egils Levits, kurš savā runā norādījis, ka Valsts patlaban piedzīvo vienus no grūtākajiem laikiem atjaunotās Latvijas vēsturē.

Lai arī paziņojums pats par sevi nav nekas pretrunīgs, tomēr daudzi cilvēki sociālajos tīklos un internetā komentē, ka grūtie laiki ir saistīti ne tik daudz ar apstākļiem, cik ar Valdības un arī paša Valsts prezidenta nekompetenci. Levita paziņotais izpelnījies lielu uzmanību un diskusijas.

Politiķis atzīmēja, ka sabiedrības ikdienu un darbu aizvien ietekmē Covid-19 izraisītā pandēmija. Atsevišķas nozares un tur strādājošie pandēmijas ietekmē ir nokļuvuši īpaši grūtā situācijā. Tāpat Latviju satrauc enerģētikas tirgus svārstības un pieaugošās cenas.

Lasi arī: Pirmā augstā Eiropas Savienības amatpersona sāk dot mājienus par obligāto vakcināciju Eiropā

“Mēs piedzīvojam izaicinājumus arī uz mūsu ārējām robežām. Pārmaiņas turpina ienest globalizācijas procesi, tehnoloģiju attīstība un klimata izmaiņas.

Šīs pārmaiņas un izaicinājumi neizbēgami skar mūsu sabiedrību un var radīt nevēlamas sekas cilvēku dzīvēs, tai skaitā pastiprināt nevienlīdzību. Ir saprotamas cilvēku bažas par savu un savas ģimenes nākotni,” pauda prezidents.

Viņš pavēstīja, ka laikā kopš iepriekšējā kongresa pirms pieciem gadiem Latvija ir sagaidījusi savu simto gadadienu un atzīmējusi 15 gadus, kopš Latvija tika uzņemta Eiropas Savienībā (ES) un NATO.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un piedalītos aptaujā par to, kurš vainojams pie grūtās situācijas valstī

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">Mareks</cite>

    Galīgi neuzskatu, ka grūtākos …daži labi normāli vārās 😂 …nu vismaz algas viņiem stabīli augstas 🤣

Pievienot komentāru