“Lido” plāno atvērt ēdināšanas iestādes Centrāltirgū un tirdzniecības parkā “Alfa”

Ēdināšanas uzņēmums AS “Lido” šogad plāno atvērt divus jaunus restorānus Rīgas Centrāltirgū un tirdzniecības parkā “Alfa”, aģentūrai LETA pastāstīja “Lido” padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons.

Viņš informēja, ka patlaban jau notiek pārrunas par “Lido” ēdināšanas iestādes atvēršanu Rīgas Centrāltirgū, kā arī līdz ar tirdzniecības parka “Alfa” paplašināšanas pabeigšanu tā paplašinātajā daļā šogad plānots atvērt “Lido” restorānu.

Uzņēmējs arī pastāstīja, ka “Lido” 2018.gads ir bijis labāks par 2017.gadu, jo pērn grupas apgrozījums pārsniedzis 50 miljonus eiro. Izejvielu cenu kāpuma dēļ gan neesot izdevies sasniegt plānoto rezultātu. “Visa prece, ko iepērkam, ir palikusi dārgāka, visam neizbēgami kāpj cenas, jo mēs esam Eiropas sastāvdaļa, tāpēc cenām jābūt vienādām. Būtībā tas tā arī ir, ir lietas, ko pērkam par augstāku cenu nekā Vācijā. Tikmēr pārdošanas cenas nevaram celt un necelt,” sacīja Ķirsons.

Viņš uzsvēra, ka “Lido” restorānos šogad cenas nav plānots celt, lai vairāk cilvēkiem “Lido” ēdieni būtu pieejami, kas varētu ienest vairāk klientu un arī lielāku apgrozījumu. “Mūsu stratēģija ir necelt cenas, bet celt kvalitāti,” sacīja Ķirsons.

Uzņēmējs teica, ka problēma biznesā joprojām ir darbaspēka pieejamība. Vienlaikus viņš uzsvēra – “ja maksā labi, tev cilvēki būs”. “Neviens nestrādās šeit, ja blakus ir citas Eiropas valstis, kur var saņemt augstāku darba samaksu. Biznesmeņiem šobrīd ir ļoti grūti, tas ir pārejas periods, kas ir jāsaprot un jāturpina ieguldīt uzņēmumā, lai varētu izdzīvot. Kad šis periods pāries, atkal varēs dzīvot labi,” teica “Lido” padomes priekšsēdētājs.

Viņš pastāstīja, ka “Lido” turpina ieguldīt arī robotizācijā. “Tie ir lieli kapitālieguldījumi un tas nav tik ātrs process. Tas ir tā kā bērns, kas piedzimst un ir jāaudzina. Tāpat ir arī ar biznesu, sacīja Ķirsons, piebilstot, ka nākotnē plānots ieviest automātisko apmaksas sistēmu “Lido” restorānos, lai bez kasiera robots automatizēti varētu noskanēt uzlikto ēdienu un cilvēks uzreiz varētu samaksāt. Tāpat plānots nodrošināt iespēju pasūtīt “Lido” ēdienu uz mājām, darbu vai citurieni.

Pēc viņa teiktā, būtiskus finanšu resursus šogad plānots ieguldīt arī darbinieku algu celšanā. “Darbinieku algās šogad vismaz jāiegulda papildus pusotrs miljons eiro. Tas ir investīciju apmērs, kas jāiegulda pusgadā,” aģentūrai LETA sacīja “Lido” padomes priekšsēdētājs.

Kā vēstīts, “Lido” grupas apgrozījums 2017.gadā bija 50,933 miljoni eiro, savukārt grupas peļņa bija 1,07 miljoni eiro. Finanšu dati par 2018.gadu vēl nav pieejami.

“Lido” grupā ietilpst 13 ēdināšanas vietas un trīs veikali Rīgā, trīs “Lido” Tallinā, divi restorāni “Kirsons” un ražotne Berlīnē, kā arī gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava un konditoreja Rīgā. Uzņēmums dibināts 1991.gadā. Tā pamatkapitāls ir 1,292 miljoni eiro.

Spread the love

Pievienot komentāru