Linda Leen atklāj ar kādu slimību cīnās jau 16 gadus

Viņa parasti atbild, ka katram tas izpaužas citādāk. Linda arī sākumā izmantojusi tos pašus preparātus, bet izmaiņas nav pamanījusi. Pirmkārt, viņa iesaka sakārtot dienas režīmu, vismaz septiņas stundas veltot miegam, trīs reizes dienā kustoties (joga, skriešana, slēpošana, dejošana, noteikums – lai patīk), veidojot pilnvērtīgu uzturu.

“Šī ir gara un jo plaša tēma, kas katram pašam jāpapēta un jāpielāgo sev, bet īsumā – pēdējie pētījumi liecina, ka mūsdienu stipri pārstrādātie pārtikas produkti (processed food) piesārņo organismu tā, ka dabiska attīrīšanās nespēj notikt un pa ķēdīti brūk visas sistēmas. Kā viena no pirmajām parasti – gremošanas un arī veģetatīvā nervu sistēma jeb centrālās nervu sistēmas “korķi” jeb “drošinātāji”, tāpēc īsumā- pēc iespējas bioloģiski tīru, pašgatavotu ēdienu. Noteikti “nē” glutēnam (viss, kas no kviešiem un rudziem) un pēc iespējas maz cukura (īpaši rafinēto- saldumus, no iepakojumiem, kur nevarat izburtot sastāvdaļas utt) un, savukārt, pēc iespējas daudz augļus un visu krāsu dārzeņus, bet īpaši- zaļos,” skaidro dziedātāja.

Tikpat svarīgas ir arī šķiedrvielas un vitamīni. Vēl- lielākā daļa laimes un aktivitātes hormonu (serotonīns, dopamīns u.c.), kuru iztrūkums saistīts ar trauslu/labīlu emocionālo sistēmu/depresiju, tiek “ražoti” nevis smadzenēs, bet tieši mūsu “otrajās smadzenēs”- zarnu traktā. Tātad to sakārtot ir prioritāri.

Otrkārt, Linda iesaka veikt asins analīzes- kopējā asinsaina, uz autoimūniem procesiem, iekaisumu, uz vairogdziedzera un citu hormonu funkciju, jāpārbauda D vitamīns (ļoti bieži tā trūkums izraisa virkni citu problēmu) un smago metālu klātesamība, omega 3 un omega 6 balanss (jāuztaisa Zinzino tests un jālieto viņu piedāvāto balansa eļļu). Treškārt, jāsaprot mentālie, psiholoģiskie cēloņi.

“Šī “slimība” nav nedz tikai fiziska, nedz tikai psiholoģiska rakstura, tas ir dzīvesveida, ilggadēja emocionālā fona un iekšējo pretrunu rezultāts. Īssavienojums. Sākumā jasaved kārtībā ķermenis, lai tam ir vieglāk, un lai ar savu destruktīvo rīcību (miega bads, nepietiekama aktivitāte, līdz ar to vielu apmaiņa, slikts ēdiens, pārstrādāšanās), netracinam to vēl vairāk un tad jāskatās otra medaļas puse – kas mani dzīvē būtiski neapmierina?

 

Būtībā šī ķermeniskā reakcija jeb īssavienojums ir atbilde uz iekšējo pretrunu- gribu šo, bet nevaru/nedrīkstu/nepienākas vai arī nevēlos šo, bet jādara, pienākums, statuss. Ja ilgstoši ejam pret sevi, sākas būtībā autoimūns process. Jāsaprot un jāiepazīst sevi. Jāpieņem savas ēnas puses un jāļauj mirdzēt un realizēties talantiem. Labāks veids kā psihoterapija, manuprāt, vēl nav radīts. Tikai jāatrod patiešām SAVS cilvēks, kam pilnībā uzticēties, justies droši un sajust arī, ka notiek progress,” saka Linda.

Ceturtkārt, ir svarīgi ik pa laikam “izravēt” savu cilvēku loku un pārskatīt attiecības, kurās atrodaties pastāvīgi un tiekaties bieži. Mūziķe skaidro, ka atbalstoši, pozitīvi noskaņoti, uz attīstību vērsti cilvēki, kuri ir spējīgi mīlēt un saņemt mīlestību tā, ka tas ir abpusēji bagātinoši, ir mūsu sabiedrotie.

Piektkārt, jāmeditē vai jāpiekopj jebkāda garīgā prakse. Jāsavāc savas emocionālajās zemestrīcēs izkaistītās daļiņas atkal atpakaļ, jābūt, jāelpo, jāpaļaujas.

Linda apliecina, ka pirmais gads būs grūts. Šķitīs, ka tas nekad nebeigsies un ka dzīve vairs nekad nebūs tāda kā līdz šim. “Savā ziņā tā arī ir. Tev vienmēr būs jārūpējas par sevi vairāk un – pirms Tu rūpējies par citiem, jo Tava iespēja izdegt būs krietni augstāka. Tev nāksies šķetināt un uzdot sev neērtus jautājumus un likt citiem neērtas robežas,” norāda mūziķe. Viņa arīdzan atzīst, ka šis īssavienojums parasti ir lielākais skolotājs un ceļš uz patiesu kontaktu ar sevi un pašizziņu, citus un sevi pieņemošu mīlestību un skaidrāk redzošām attiecībām ar pasauli.

 

 

Spread the love

Pievienot komentāru