LPS organizē priekšvēlēšanu diskusiju pašvaldību jomas ekspertiem

Gaidot Saeimas vēlēšanas, pašvaldības un nozares eksperti jo īpaši lielu uzmanību pievērš, kādus kandidātus politiskie spēki virza vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam, šo cilvēku izpratnei un nākotnes redzējumam par nozari, darāmo darbu sarakstam un mērķiem, esot šajā amatā, lai turpmāko četru gadu laikā sekoti līdzi tam, kā solījumi tiek realizēti dzīvē.

Tāpēc Latvijas Pašvaldību savienība pirmdien, 12.septembrī, plkst.13 uz diskusiju aicinājusi politisko spēku pašvaldību nozares ekspertus, lai uzklausītu viņu viedokli par aktualitātēm un darāmajiem darbiem un sadarbību turpmāko četru gadu laikā.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis: “Lai mūsu valsts turpinātu ekonomisko izaugsmi un no tā maksimāli iegūtu arī iedzīvotāji, svarīga ir valsts pārvaldes un pašvaldību sadarbība.

Tomēr, lai tā būtu pēc iespējas labāka, nozares ministriju ir jāvada profesionālim – politiķim ar skaidru redzējumu par pašvaldību vietu un lomu valsts attīstībā un par veicamajiem darbiem, lai attīstītos arī pašas pašvaldības un līdz ar to – labklājīgi būtu to iedzīvotāji. Tāpēc pirms Saeimas vēlēšanām rīkojam diskusiju, kas arīdzan būs iespēja pašvaldību vadītājiem nepastarpināti dzirdēt partiju deleģēto pārstāvju – ekspertu redzējumu par pašvaldību nozari.”

Diskusijā piedalīsies arī Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvji. Šīs organizācijas vasaras sākumā parakstīja sadarbības memorandu par īstenojamajiem soļiem valsts vispusīgai attīstībai, kā arī aicināja politiskos spēkus pievienoties memorandam.

Spread the love

Pievienot komentāru