Lūk, kapēc 95% no mums rokas mazgā nepareizi. Beidzot uzzini, kā tas jādara!

6 sekunžu ilga roku noskalošana bez ziepēm

Pēc Apvienotās Karalistes Nacionālā veselības dienesta datiem, cilvēki vidēji roku mazgāšanai patērē vidēji 6 sekundes. Tomēr ar to, pēc ekspertu domām, nepietiek, it īpaši, ja mazgāšanas procesā nelieto ziepes.

Zemāk ievietotajā attēlā redzama roka pēc sešām sekunžu ilgas pēc mazgāšanas bez ziepēm.

Vērojams, ka mazgāšanas laika pagarināšana par 3 sekundēm ir tikai nedaudz samazinājusi netīrumus. Šajā gadījumā joprojām ir daudz baltu plankumu, tostarp pirkstu sānos un kutikulas zonā.

6 sekunžu ilga roku mazgāšana ar ziepēm

Pēc higiēnas un sabiedrības veselības eksperta Vela Kērtisa teiktā, ziepes ne tikai palīdz labāk notīrīt ādu, bet arī liek cilvēkiem tērēt vairāk laika roku mazgāšanai.

“Mazgājot rokas ar ziepēm, process paildzinās. Viss ir elementāri – lai nomazgātu ziepes, vajadzīgs laiks,” skaidroja eksperts.

Šajā attēlā redzam roku, ko 6 sekundes mazgāja ar ūdeni un ziepēm.

“Nagi un kutikula ir problemātiskākās vietas. Tās ir visgrūtāk nomazgāt, it īpaši cilvēkiem, kam ir ieradums pastāvīgi grauzt nagus un kutikulu,” norādīja Ekerlija.

15 sekunžu ilga roku mazgāšana ar ziepēm

Higiēnas speciālisti apgalvo: lai maksimāli rūpīgi nomazgātu rokas ar ziepēm un ūdeni, tas jādara vismaz 15 sekundes. Mičiganas universitātes zinātnieku pētījumā teikts, ka tik ilgu laiku roku mazgāšanai velta tikai 5% cilvēku.

Pēc 15 sekunžu ilgas eksperimentālās mazgāšanas netīrās vietas kutikulas un īkšķu zonā palika tikai nelielā apmērā.

30 sekunžu ilga roku mazgāšana ar ziepēm

Vadoties no apsvēruma, ka pilnībai nav robežu, eksperimenta autori nolēma divkāršot ekspertu ieteikto roku mazgāšanas laiku. Un ne velti – izrādījās, ka 30 sekundēs bija iespējams nomazgāt gandrīz visus netīrumus. Ieskaties attēlā!

Lasi arī: Šarmantākās dāmas uz dīvāna un kāpņu telpu karalienes. Viņas fotografējas, mēs sarkstam!

Lieliski, vai ne? Tiesa – lai iegūtu šādu rezultātu, bija nepieciešams piecas reizes ilgāks laiks, nekā parasti roku mazgāšanai tērē daudzi cilvēki.

Kā padarīt roku mazgāšanu efektīvāku

1. Vienmēr rūpīgi saziepējiet rokas.

2. Pēc roku mazgāšanas sabiedriskās vietās (īpaši tualetēs), rokas vienmēr jānosusina zem roku žāvētāja, nevis tikai jānokrata no tām ūdens pilieni.

“Nožāvēšana ir ļoti svarīga, jo, pat tad, ja tu nepietiekami labi nomazgāsi kādu roku zonu, gaisa plūsma padarīs pārējo,” teica Ekerlija.

Avots: interesno.cc

Spread the love

Pievienot komentāru