Lūk, kapēc nekādā gadijumā nedrīkst ņemt bērndārznieku uz pirti …

Bērna smadzenes ir kā sūklis, kas uzreiz absorbē jaunu informāciju, tostarp tāda rakstura lietas, kas parasti netiek atklātas ārpus mājas sienām.

Ja bērns nav sasniedzis noteiktu vecumu, viņš šo informāciju var atklāt publiski pašā nepiemērotākajā brīdī, nostādot vecākus ārkārtīgi neērtā situācijā. Tāpēc, draugi mīļie, esat piesardzīgi!

Man bija 18 gadu, kad viens no maniem draugiem apprecējās un pirmo reizi kļuva par tēvu. Trīs gadus vēlāk, kādā no ģimeniskiem izbraukumiem dabā, viņš vienā balsī ar sievu deva padomu – dzīvesbiedri nekad nedrīkst apspriest maza bērna klātbūtnē lietas, kurām nevajadzētu atstāt mājokļa teritoriju.

Šeit vietā pieminēt, ka bērnudārza vecuma bērni diezgan bieži ir lieli balamutes un pļāpas. Bērns visiem pateiks visu. Baltu patiesību līdz vissīkākajām detaļām. Ieskaitot seifa kodu, tēta algas lielumu un glīto priekšnieku, par kuru māte tērzēja ar kādu tanti. Pēdējais punkts var izraisīt pat laulāto šķiršanos.

Uzreiz atcerējos kādu anekdoti ar bārdu. Ģimene atnākusi ciemos pie paziņām. Viņu dēls priecīgi norāda uz spoguli un iesaucas: “Bet mums mājās ir tāds pats! Mamma tajā lūkojas, kad izskuj paduses. Sajūtot mātes dusmas, puika piebilst: “Nu vai tad, kad viņš izrauj savas ūsas!” Tātad – nekad bērna klātbūtnē nedari to, ko nedarīsi svešu cilvēku priekšā. Viņš “nostučīs”, pavisam noteikti.

Kāds mans sens draugs stāstīja, kā vakarā, izņemot dēliņu no bērnudārza, viņš sajutis audzinātājas sejā vieglu smaidu. Nē, tas nebija pieklājīgs smaids. Arī no flirta nebija ne miņas. Tas bija kaut kas jauns, ne gluži patīkams, no sērijas: “Jānītis man atklāja jūsu noslēpumu.” Izrādās, ka puisēns audzinātājai bija pastāstījis, ka tieši pirms gulētiešanas teicis mammai, ka no vecāku guļamistabas dažkārt nāk dīvainas skaņas. Bērns izlēmis, ka tētis esot supervaronis un glābjot mammu no briesmoņiem.

Dārgie vecāki, ja jums ir bērni, mēģiniet padarīt klusāku savu intīmo dzīvi un iespēju robežās nodarbojieties ar mīlestību, kad bērna nav mājās, vai esat pārliecināti, ka viņš cieši aizmidzis.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

Pievienot komentāru