LVĢMC brīdina par, iespējams, visu laiku karstāko Latvijas vasaru un ko tas nozīmēs mums

“Karstums šogad ir visai neparasts, tāpat kā viss gads līdz šim. Piedzīvojām pēdējos gados aukstāko ziemu, kam sekoja vēss un mitrs pavasaris, kad daudzi domāja, ka vasara nepienāks,” portālam “Apollo.lv” stāsta Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) Prognožu un klimata daļas vadītājs Andris Vīksna.

Eksperts uzsver, ka pretstats pavasara maigajiem laikapstākļiem bijis jūnijs, kurā piedzīvota ekstremāla svelme, turklāt tas bijis pats karstākais jūnijs meteoroloģisko novērojumu vēsturē, kas tiek veikti kopš 1924. gada.

Jūlijā arī ir krituši vairāki meteoroloģisko novērojumu rekordi. Viņš norāda, ka 9. jūlijs un 10. jūlijs būs ekstremāli karsti – līdz pat +33 grādiem austrumu reģionos, bet nākamās nedēļas vidū gaisa temperatūra varētu paaugstināties līdz +34 grādiem. Arī aiznākamajā nedēļā saglabāsies stiprs karstums- +27 līdz +29 grādi.

Tie ir ekstremāli laika apstākļi. Tie ietekmē visu: ceļu stāvokli, dzelzceļa sliedes deformējas.

 

Tas atstāj iespaidu uz cilvēkiem, kam ir veselības problēmas. Cilvēkiem jāizvērtē, vai atrasties ārā tiešos saules staros,” norāda Vīksna.

Lasi arī: Ekstrasense, kura paredzēja prinča Filipa nāvi, atklāj, kas notiks ar Covid-19

Viņš esot novērojis, ka šajās dienās cilvēki mēdz nākt strādāt uz birojiem, jo tajos iespējams atvēsināties.

“Karstums ir liels – cilvēkiem nepārtraukti jāuzņem šķidrums vēl pirms slāpju iestāšanās.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

Pievienot komentāru