Mammas miljonāres padomi kā audzināt bērnu

Mērķim jau jābūt agrā bērnībā

Bagāti cilvēki vienmēr saprot cik svarīgi ir uzstādīt mērķus. Jā, protams bērni no bagātām ģimenēm iestāsies dārgās augstskolās, studēs par ārstiem vai pat prezidentiem, bet ar ko parastie bērni ir savādāki? Vecāki bieži nolemj atstāt visu bērnu ziņā, kad viņi pieaugs, bet ir ļoti svarīgi jau agrā bērnībā viņam saprast ko viņš vēlas un palīdzēt tiekties pēc tā.

Bez mobilā telefona un televīzora

Kurš ir labākais draugs «normālam» bērnam? Visticamāk televizors, dators vai mobilais telefons. Denijas bērni savu pirmo mobilo telefonu ieguva tikai 16 gadu vecumā un tikai šajā vecumā viņiem bija ļauts izmantot datoru, bet runājot par televizoru – tā mājās nav bijis vispār. Denija ir pārliecināta, ka viņas bērni savu bērnību atcerēsies un priecāasies par to!

Iemāciet bērnam mīlēt darbu

Tuvojas piektdiena, bet ko dzird bērni? «Paldies Dievam, piektdiena!», «Var beidzot atpūsties no darba». Viņiem nav jādzird, ka jūs visu laiku sūdzaties par darbu. Šāda rīcība bērnam māca, ka darbs – tas ir slikti, grūti un nepatīkami. Bērni izaugt arī nevēlas doties uz darbu un pretojās tam. Ja jūs pratīsiet pasniegt darbu kā izklaidi kā peļņas ieguves avotu, tad viss izdosies!

Neesiet bankomāts savam bērnam

«Es dodu bērnam 50 dolārus gadā apģērbam, apaviem un pērku četrus pārus džinsu. Protams, par šo naudu nevarēsi iegādāties zelta kalnus, bet ja vēlies – dodies strādāt vai gaidi atlaides». — stāsta Džonsone. Sliktākais ko vecāki var darīt ir pelnīt naudu, lai to atdotu bērniem un ļaut brīvi izvēlēties ko viņiem iegādāties.

Māciet bērnam pieklājību

Tiklīdz bērns ir sasniedzis to vecumu, kad spēj visu saprast viņam ir jāiemāca pieklājība un cieņa. Šīs rakstura īpašības jūsu bērnam atvieglos dzīvi. Māciet, ka ir jāprot cienīt visi cilvēki un jāpalīdz nelaimē nonākušajiem. Ja bērns šo apgūs tad ziniet, ka dzīvē viņam viss izdosies!

Māciet saviem bērniem savu vecāku gudrības!

Avots: kakzachem.ru

Spread the love

Pievienot komentāru