Medvedevs nācis klajā ar bīstamiem un baisiem draudiem Baltijas reģiona valstīm

Ar ļoti bīstamiem un baisiem draudiem klajā nācis bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, kurš tagad ir Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks.

 

D. Medvedevs brīdinājis, ka gadījumā, ja Somija un Zviedrija pievienosies NATO aliansei, Krievijai Baltijas jūras reģionā būs jāizvieto kodolieroči.

Tiesa, Lietuvas amatpersonas paudušas izbrīnu par Medvedeva izteikumiem, jo ​​Lietuvas drošības dienestu rīcībā ir informācija, ka Krievijas kodolieroči jau ilgstoši atrodas Kaļiņingradas apgabalā.

Lasi arī: Amerikāņu Centrālā izlūkošanas pārvalde nākusi klajā ar baisu paziņojumu par Ukrainas karu un Putinu

Medvedevs ceturtdien izklāstīja savu atbildi uz ziņām par Somijas un Zviedrijas iespējamo pievienošanos NATO (abas Ziemeļvalstis varētu iesniegt NATO pieteikumu šovasar).

NATO vadība sola, ka Somija un Zviedrija aliansei pievienosies paātrinātā veidā, ja tās nolems pievienoties aliansei.

“Ko tas nozīmē? Tas nozīmē, ka Krievijai būs vairāk oficiāli reģistrētu ienaidnieku,” raksta Medvedevs.

Viņš stāsta, ka Krievijas pozīcijai nav nozīmes, vai NATO ir 30 vai 32 dalībvalstis, turklāt Zviedrija un Somija ir salīdzinoši mazas valstis. Taču tādējādi Krievijas sauszemes robeža ar NATO kļūs vairāk nekā divas reizes garāka.

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs izteicies, ka Somijas un Zviedrijas pievienošanās NATO liks Krievijai domāt par savas rietumu robežas nostiprināšanu.

Medvedevs stāsta, ka tādā gadījumā Krievijai nāksies pastiprināt savus spēkus Somu līča apkaimē un attīstīt reģionā pretraķešu aizsardzību. Tādā gadījumā nevar būt ne runas par Baltijas jūras kā no kodolieročiem brīvas zonas statusu, jo Krievijai ir “jāatjauno spēku līdzsvars”.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru