Meitenes nolēma nedaudz paeksperimentēt ar wi – fi. Zinātnieki palika ar vaļā mutēm, jo…

Lūk, kāda ir šī eksperimenta būtība:

Meitenes paņēma 400 kressalātu sēklu un sadalīja tās pa 12 šķīvjiem. Sešus no šiem 12 šķīvjiem viņas nolika divās atsevišķās telpās, kurās ir vienāda gaisa temperatūra. Pilnīgi visi šķīvji pētījuma laikā tika nodrošināti ar vienādu ūdens daudzumu visu 12 dienu garumā (tik ilgs bija pētījums).

Seši no šiem šķīvjiem atrodas blakus diviem Wi-fi rūteriem. Ir zināms, ka šīs ierīces spēj izdalīt tādu pašu starojumu, kā mobilie telefoni.

Pēc 12 dienām rezultāti spēja runāt paši par sevi: tās sēklas, kuras atradās blakus rūterim, auga daudz sliktāk par tām, kuras neatradās blakus rūterim. Dažas no šīm sēklām mutējās vai pat vispār neizdīga un nonīka.

“Pētījuma rezultāti tiešām bija biedējoši. Mēs bijām šokētas, kad ieraudzījām rezultātus,” tā mums stāsta Lia.

Olē Johansons, kas ir labi zināms Karolīnas institūra profesors Stokholmā, ir viens no pētniekiem, kuru pārsteidza meiteņu eksperiments. Tuvākajā laikā viņi ir nolēmuši atkārtot šo eksperimentu ar kolēģi no Beļģijas – Mariju Klēru Kammartu.

Pēc zinātnieka sacītā, eksperiments tika veikts perfekti: “Neskatoties uz pieredzes trūkumu, meitenes eksperimentu veica ļoti rūpīgi un profesionāli. Eksperimenta precizitāte un detaļu klāsts ir apbrīnojams, turklāt meitenes izvēlējās labus salātus eksperimentam – es arī tā būtu darījis.”

Lasi vēl: Pēc zodiaka zīmes Lauvai vēlamā profesija būtu striptīzdejotājs. Uzzini, kurai ir tava vēlamā profesija!

Profesors nosūtīja visām piecām meitenēm aicinājumu savu pētījumu attīstīt arī tālāk: “Ļoti ceru, ka meitenes nolems savu turpmāko profesiju saistīt ar pētījumu veikšanu un zinātni, jo esmu pārliecināts, ka viņām piemīt nepieciešamās īpašības šādam darbam. Es vēlētos šādus cilvēkus redzēt arī savā komandā.”

Eksperiments pierādīja patiešām ļoti svarīgu faktu. Lielākā iedzīvotāju daļa visā pasaulē saskaras ar ko tādu, kas, viņiem nezinot, bendē veselību.

“Neviens no mums vairs nedodas gulēt ar telefonu blakus. Tas vai nu atrodas tālu no gultas, vai novietots pat citā istabā. Mans dators pa nakti vairs nekad nepaliek ieslēgts,” stāsta Lia.

Ja jūsu gulta atrodas blakus rūterim, iesakām mainīt tā atrašanās vietu. Kad nepieciešams doties gulēt, lūdzu, telefonus un datorus novietojiet pēc iespējas tālāk no gultas.

Dalieties ar šo svarīgo informāciju arī ar draugiem!

 

Spread the love

Pievienot komentāru