Miris izcilais mūzikas virtuozs, kura darbi atskanēja daudzās Holivudas filmās

Sēru vēsts mākslas un mūzikas pasaulē – miris izcilais mūzikas virtuozs un daudzus slavenu skaņdarbu izpildītājs, kuri izskanējuši Holivudas filmās. 

Šā gada 6. jūlijā 92 gadu vecumā miris pasaulē pazīstamamā armēņu tautas mūzikas zvaigzne, komponists un duduka spēles meistars Dživans Gasparjans, par to sociālajā tīklā “Facebook” pavēstīja viņa mazdēls Dživans Gasparjans jaunākais.

“Pasaule šodien ir piedzīvojusi neaptveramu zaudējumu. Viņš bija ne tikai ikona, bet arī diža dvēsele,” raksta mūziķa dēls.

Dživans Gasparjans dzimis 1928. gada 12. oktobrī. Jau sešu gadu vecumā sācis spēlēt armēņu seno tautas mūzikas instrumentu duduku. Kopš 80. gadu beigām Gasparjans strādāja ASV. Viens no slavenākajiem viņa veikumiem ir mūzika Martina Skorsēzes filmai “Kristus pēdējais kārdinājums”. Viņa spēlētās duduka skaņas dzirdamas arī tādās Holivudas filmās kā “Gladiators”, “Krauklis” un citās.

Gasparjans bija iecienīts viesmūziķis dažādu popa un roka zvaigžņu ierakstos un koncertos. Viņš sadarbojies ar tādiem mūziķiem kā Stings, Seržs Tankjans (“System of a Down”), Pīters Geibriels, Laionels Ričijs, Braiens Mejs, Boriss Grebenščikovs un citiem.

Gasparjans vairākkārt uzstājies arī Latvijā.

 

Šķir otru lapu, lai noklausītos dažus no labākajiem mākslinieka izpildījumiem

Spread the love

Pievienot komentāru