Nedzimušo bērniņu atriebība – stāsts, kas izraisīja traci un strīdus mūsu kaimiņvalstī

Šis stāsts publicēts vairākos Krievijas medijos un izraisīja lielu ažiotāžu un diskusijas. Mēs nevaram pārliecināties par notikumu patiesumu, tomēr publicējam šī stāsta pilnu tulkojumu, lai jūs paši varat izlasīt un noformulēt savu viedokli šajā jautājumā. 

Viss sākās jau sen, kad Ludmilai bija tikai 15 gadi. Viņu aplidoja viens jauns vīrietis, sauksim viņu par Pāvelu, kurš bija 5 gadus vecāks. Viņu romantiskās attiecības noritēja, kā pieņemts: bija gan ziedi, gan nakts randiņi, gan “apskāvieni” tumšos stūros, kā arī pirmā “fiziskās” tuvības pieredze. Var saprast puišus – galu galā ir pavasaris, kas nozīmē, ka hormoni spēlējas, laiks beigt skolu, vārdu sakot, priekšā jauna dzīve.

Pēc 9. klases beigšanas Ludmila pameta dzimto pilsētu, lai iestātos arodskolā. Skaidrs, ka viņas puisis palika mājās un pēc viņas īpaši neilgojās – meitenēm viņam bija daudz. Un vēl jo vairāk, Ludas draudzenes ziņoja par visu. Pāris nedēļas pēc aizbraukšanas kļuva skaidrs, ka meitene ir stāvoklī. Bija asaras un ilgas domas.

 

Smagais lēmums

Tas ir saprotams, jo viņa nemaz negribēja pamest mācības, un viņai kaut kā bija kauns atgriezties. Un kavalieris? Luda no viņa nesaņēma nekādu atbalstu – tiklīdz viņš uzzināja par mīļotās stāvokli, viņš nekavējoties sāka no viņas izvairīties.

Ludmila sevi ilgu laiku nemocīja un nolēma veikt abortu. Tās sajūtas, ko viņa piedzīvoja toreiz pirms operācijas, viņai palika atmiņā līdz pat mūsdienām: viņai nebija šaubu par to,  kas jādara …

Tas ir arī saprotams –  ko var gribēt no 15 gadus vecas meitenes, kurai nebija ne jausmas, kas notiek viņas ķermenī un ar ko visa procedūra draud. Viņa pat nevilcinājās arī pēc ginekologa vārdiem, kas viņu informēja par aborta sekām.

Bet viņa to saprata nedaudz vēlāk. Pirmajā Jaunajā gadā pēc iestāšanās arodskolā Ludmila nolēma satikties savā dzimtajā pilsētā. Nedaudz pasēdējusi kopā ar vecākiem pie svētku galda, meitene pieņēma draugu aicinājumu turpināt svinības skolas draugu kompānijā. Jautrība ritēja pilnā sparā, kad parādījās Pāvels.

Un vecās jūtas atkal uzliesmoja, atmiņas pārplūda, un romantika starp jauniešiem atkal sāka griezties. Viņi tikās bieži: dažreiz Pāvels ieradās pie Ludas, tad viņa devās pie viņa uz nedēļas nogali. Kopumā viss būtu kārtībā, ja grūtniecības tests atkal neuzrādītu divas strēmeles.

 

Vēsture atkārtojās

Vēsture atkārtojās: kavalieris sāka slēpties, izvairīties no tikšanās, un Ludmila atkal nonāca izvēles priekšā, jo priekšā bija mācības un eksāmeni. Tiesa, ir vērts atzīmēt, ka šoreiz viņas šaubas atrisinājās pašas no sevis: vecāki visu uzminēja, un pēc ilgas un nopietnas sarunas tika nolemts bērnu paturēt.

Grūtniecība noritēja labi un Ludmila pat priecājās, ka pavisam drīz kļūs par māmiņu, taču viss mainījās vienā mirklī. Nākamajā ultraskaņā ārsti viņai diagnosticēja “augļa attīstības defektu” un uzstāja uz abortu, sakot, ka Ludmila nedzemdēs veselīgu bērnu. Rezultātā meitenei nācās veikt otro abortu.

 

Pēc ilgāka laika

Ir pagājuši desmit gadi. Šajā laikā Luda pabeidza arodskolu, ieguva darbu, apprecējās. Un viss būtu brīnišķīgi, tikai viņa un viņas vīrs nevarēja dzemdēt bērnus, lai gan vēlme bija liela. Protams, meitene par saviem jaunības “piedzīvojumiem” vīram nestāstīja. Tas ir saprotams, viņai bija grūti pastāstīt mīļotajam par saviem “grēkiem”, un viņa ļoti baidījās viņu pazaudēt, lai gan viņai bija ļoti kauns par izdarīto.

Un tad kādu dienu kļuva skaidrs – iestājās grūtniecība. Vīram šī ziņa, protams, kļuva ikdienišķa, un Ļuda, kura vairs nemaz necerēja dzemdēt, uzskatīja to par brīnumu. Kā viņa sargāja savu nedzimušo bērnu: viņa staigāja uz pirkstgaliem, nenesa svaru un baidījās pat nošķaudīties.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

Pievienot komentāru