Nekad nenovērs acis no kasieres, ja maksājiet ar savu bankas karti. Tas ir jūsu pašu drošībai!

Ar katru dienu kredītkaršu īpašnieku kļūst arvien vairāk, tādēļ noziedznieki ir jau izdomājuši jaunu shēmu kā viņus apkrāpt. 

Lasi vēl: 6 zodiaka zīmes, kuras ir SLIKTĀKĀS gultas priekos

Tas darbojas šādā veidā. Kases terminālā tiek veikta pārbaude divas reizes: vienu reizi, lai noskenētu naudu, bet otru reizi, lai nolasītu jūsu datus un informāciju ko vēlāk zagļi var ņemt sev par labu.

Dodot karti kasierim jūs nemaz varat nepamanīt, ka kasieris ir jūs jau apmānījis. Tas izskatās pat ļoti nevainīgi. Ne visi cilvēki katru dienu pārbauda sava konta statusu. Tādēļ jebkurš kasieris var maldināt jūs, divreiz samazinot naudu par vienu un to pašu preci. Jūs to nemaz nepamanīsiet.

Lūk, video filmiņa par šo tēmu: VIDEO

Lasi vēl: Pīrādziņi, kurus var pagatavot tikai 10 minūšu laikā

Lūk, 3 veidi kā sevi pasargāt:

1. Nedodiet kasierim savu bankas karti rokās. Ja viņš uzstāj, tad sekojiet rūpīgi līdzi. Ja viņš karti terminālā ievieto divas reizes, tad iegaumējiet pirkumu summu. Kad būsiet mājās pārbaudiet sava konta statusu.

2. Aizlīmējiet 3 ciparu kodu uz kartes (tur kur magnētiskā līnija).

3. Kartes iestatījumos norādiet, ka nedrīkst tikt veikti pirkumi online (tiešsaistē). Pirkumiem internetā labāk izmantojiet citu karti.

Cilvēki, esiet uzmanīgi! Vienmēr uzmaniet kasieri, kurai rokās ir jūsu bankas karte. Jo var gadīties ieliekot karti bankomātā jums var nebūt naudas pavisam. Sargiet sevi!

avots

Spread the love

Pievienot komentāru