Padomi jaunajiem vecākiem: kā nosaukt bērniņu

Pirmais solis: bēdziet no atkārtošanās

Izvēloties vārdu centieties aizbēgt no vārdu atkārtošanos. Ja mammu sauc Liene, tad meitu nu dien nebūtu prātīgi šādi nosaukt. Vajadzētu arī painteresēties, lai vietā kurā dzīvojat nebūtu tikai Jāņi vai Pēteri , tad šādi nesauciet bērniņu.

Otrais solis: pievērsiet uzmanību uzvārdam

Aizdomājieties par to, kā bērna vārds skanēs kopā ar viņa uzvārdu. Vai nav pārāk jocīgi? Gadās reizēm, ka vārds ar uzvārdu vienkārši nesaskan. Īpaši ja vārdi un uzvārdi ir ļoti gari, tad tos būtu sarežģīti izrunāt un atcerēties.

Trešais solis: vārds nedrīkst būt smieklīgs

Vēl viens svarīgs nosacījums ir – vārds nedrīkst būt smieklīgs vai muļķīgs. Šis vārds bērnam būs visu dzīvi un nedrīkst viņam dāvāt smieklīgu vārdu ar, kuru viņam vajadzēs sadzīvot visu mūžu. Iedomājieties ja jūs sauktu par Pirātu, Ļeksusu vai Duņu… kāda būtu jūsu dzīve.

Ceturtais solis: uzrakstiet to kas jums sanāca

Pirms izdariet gala lēmumu, ir vajadzīgs bērna vārdu un uzvārdu uzrakstīt uz lapiņas un aplūkot kā tie abi iet kopā. Ja vārdi jums ir izdomāti vairāki, tad vienu zem otra sarakstiet tos kopā ar uzvārdiem, lai noteiktu kurš salikums izklausās un izskatās labāks.

Piektais solis: domāt labas domas

Atvasītes vārdiņam ir jābūt maigam, skanīgam un tādam, kas izstaro mīlestību apkārtējiem.  Piemēram, vārds Viktorija raksturo spēku un uzvaru. Bērns ar šo vārdu varēs lepoties. Atceries, ka obligāti pirms izlem gala lēmumu pārbaudi izvēlētā vārdiņa skaidrojumu.

Padalies ar šiem padomiem ar saviem draugiem! 

Avots: adfaver.ru

Spread the love

Pievienot komentāru