Par karjeras noslēgšanu paziņojis slavenais lietuviešu basketbolists Šiškausks

Par karjeras noslēgumu pirmdien 33 gadu vecumā paziņoja slavenais lietuviešu basketbolists Ramūns Šiškausks.

Kopš 2007.gada Šiškausks pārstāvēja spēcīgāko Krievijas komandu Maskavas CSKA, šajā laikā palīdzot tai četras reizes uzvarēt nacionālajā čempionātā. Pirmajā sezonā viņš palīdzēja vienībai arī kļūt par ULEB Eirolīgas čempioni, turklāt tika atzīts par sacensību vērtīgāko spēlētāju.

Zīmīgi, ka viņš uz CSKA arī pārgāja kā ULEB Eirolīgas čempions, jo pirms tam tādu pat titulu bija izcīnījis ar Atēnu “Panathinaikos” vienību.

Savam trešajam ULEB Eirolīgas titulam Šiškausks bija ļoti tuvu šomēnes. Finālmačā CSKA ar rezultātu 61:62 piekāpās Pireju “Olympiacos” vienībai, tomēr vēl divas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām CSKA atradās vadībā ar 53:34. Šajā mačā desmit sekundes pirms pamatlaika beigām Šiškausks aizmeta garām divus soda metienus. Tāpat viņš pēdējās sekundēs netrāpīja tālmetienu.

Pirms tam Šiškausks savas karjeras laikā spēlējis arī Lietuvas komandās “Sakalai” un “Lietuvos rytas”, kā arī Itālijas vienībā Trevīzo “Benetton”.

Par aiziešanu no Lietuvas izlases Šiškausks paziņoja jau 2008.gadā pēc izcīnītās ceturtās vietas Pekinas olimpiskajās spēlēs. Kopā ar valstsvienību viņš 2000.gadā izcīnīja Olimpiskās bronzas medaļas, 2003.gadā kļuva par Eiropas čempionu, bet vēl pēc četriem gadiem šajā pat turnīrā izcīnīja bronzas godalgas.

2007.gadā Šiškausks tika nosaukts par Lietuvas gada labāko sportistu.

Spread the love

Pievienot komentāru