Par šīm viltībām degvielas uzpildes stacija nerunā, jo baidās no iespējamiem zaudējumiem

  • Atbrīvojiet savu auto bagāžnieku no liekas kravas. Ja uz jūsu auto jumta uzstādīts jumta bagāžnieks, nopietni apdomājiet, vai jums tāds vajadzīgs katru dienu. Ja jūs to noņemsiet, ieekonomēsiet veselus 10% no degvielas kopējā patēriņa.
  • Izmantojiet visekonomiskākos braukšanas režīmus ar maksimālo pārnesumu minimālā ātrumā. Ja jūsu auto ir ekonomiskais vai ziemas braukšanas režīms, neaizmirstiet to ieslēgt. Mērena braukšana ar vienmērīgu ātrumu ļauj jums ieekonomēt līdz pat 30% patērētās degvielas.

Lasi vēl: Jau otro mēnesi pārdodu auto. Atnāk, paskatās – it kā viss apmierina. Redzu, ka ir ieinteresētība pirkt, bet beigās nenopērk

  • Vienmēr sekojiet līdzi riepās esošajam spiedienam. Spiediena samazināšanās par 2 kg/cm2 palielina degvielas patēriņu par 2 – 3%. Taču nevajag riepas arī pārlieku daudz piepumpēt, jo tad palielinās piekares slodze, kas nozīmē, ka līdz remontam nebūs ilgs laiks gaidāms. Starp citu, pārlieku piepumpēta riepa uz ceļa var plīst, radot visas blakus esošās sekas, kādas šajā brīdī var gadīties. Riepās esošajam spiedienam vienmēr jāatbilst automobilī norādītajam spiedienam.
  • Veriet ciet logus un izslēdziet kondicionieri. Ja automobilis pārvietojas ar vairāk nekā 50 km/h lielu ātrumu un ir atvērti logi, degvielas patēriņš palielinās līdz pat 8%, bet ieslēgts kondicionieris palielina degvielas patēriņu pat par 15%.
  • Iesakām noslāpēt motoru, ja gaidīšanas ilgums pārsniedz vienu minūti. Izvairieties no sastrēgumiem. Labāk izvēlieties garākus braucamos ceļus, jo mēneša beigās jūsu degvielas patēriņš būs samazinājies. Stunda, kas nostāvēta sastrēgumā, ir līdzvērtīga 60 km nobraukumam pa trasi ar ātrumu 80 – 90 km/h. Izmantojiet Waze, lai redzētu, kur ir sastrēgumi, un iespēju robežās centieties no tiem izvairīties.

Lasi vēl: ”Maxima” preču piegādes auto ietriecas BMW markas automašīnā un aizlaižas no notikuma vietas

  • Nesildiet mašīnu 10 – 15 minūtes. Pietiek vien ar to, ka auto motora temperatūras stabiņš mazliet pakustējies, lai varētu jau doties ceļā. Kamēr jūs sildāt dzinēju, degviela pa to laiku vienkārši izgaro.
  • Maksimāli izmantojiet braucoša automobiļa kinētisko enerģiju. Centieties pēc iespējas retāk spaidīt bremžu un gāzes pedāli, jo pēc bremzēšanas būs nepieciešams atkal gāzēt, bet tas palielina degvielas patēriņu.
  • Izslēdziet visu lieko savā auto! No sākuma lukturus, migliniekus un arī skaļu mūziku, jo viss tas palielina degvielas patēriņu līdz pat 5 – 10%.
  • Lejiet savā auto tikai kvalitatīvu degvielu. Nav ieteicams 95. benzīna vietā liet 92. Šo degvielas marku cena atšķiras vien par 5%, taču 95. benzīns palīdzēs samazināt degvielas patēriņu pat par 10 – 15%. Starp citu, iesakām arī pildīties tikai labi pārbaudītās degvielas uzpildes stacijās, jo tas pasargās jūsu auto no nekvalitatīvas degvielas, kas nozīmē, ka tiksiet pasargāti no nevajadzīgiem remontiem nākotnē.
  • Iegādājieties maršruta plānotāju un ieslēdziet tajā ātrās degvielas patēriņa režīmu. Šī ierīce jums iemācīs, kā ietaupīt vidēji 10% degvielas.
  • Palīdziet ieekonomēt degvielu kaimiņa vai draugam. Izplānojiet, ka vienu reizi brauksiet jūs uz darbu, bērnu dārzu vai veikalu kopā, bet nākošreiz vedīs kaimiņš. Šādi jūs samazināsiet savas degvielas patēriņu.

Lasi vēl: Krievija atvadās no slavenā Filipa Kirkorova

Šīs visas rekomendācijas ir ļoti viegli izpildāmas, atliek vien tās atcerēties un dzīvē realizēt. Noteikti izmēģiniet ieekonomēt degvielu pēc 2., 3. un 5. punkta, lai jau rītdien jūsu degvielas patēriņš saruktu no 15 līdz 20%.

avots

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">Padomdevejsnr1352</cite>

    Padoms autobraucējiem par pareizu pārnesumu pārslēgšanu, cik tas neloģiski neskanētu, es mēģināšu argumentēt savus uzskatus.
    Katram dzinējam ir apgriezieni, kuros tas spēj veikt darbu visefektīvāk, jeb apgriezieni, kad griezes moments dzinējam ir vislielākais.
    Paātrinoties, apgriezieniem ir jāatrodas aptuveni lielākā griezes momenta apgriezienos (piemēram, tipiski dīzeļiem tas atrodas uz 1750RPM, taču benzīniekiem tas var atrasties uz 3000-5000RPM).
    Tātad, ja lielākais griezes moments ir 1750RPM, ar katru pārnesumu iedzinaties līdz apmēram 2000RPM, tad mainat pārnesumu augstāk.
    Kad sasniedzat ātrumu, ar kuru gribat turpmāk pārvietoties, izvēlaties augstāku pārnesumu, lai apgriezieni būtu ap 1500RPM, lai neradītu lielu troksni un samazinātu dzinēja komponentu nodiluma ātrumu.
    Degvielas patēriņi uz vienāda ātruma dažādos pārnesumos ir aptuveni vienādi, ekonomija izpaužās paātrinoties.
    “Bet kā, lielāki apgriezieni nozīmē lielāku patēriņu!” – Nē, lielāki apgriezieni nozīmē biežāka, bet mazāka degvielas padeve – kopējais izlietotais degvielas daudzums nemainās, un, ja turēsieties pie sava dzinēja efektīvākajiem apgriezieniem, tad šis daudzums tiks izmantots efektīvāk.

Pievienot komentāru