Pavļuts izdevis un publiskojis rīkojumu par prioritāri vakcinējamajiem pret Covid-19

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) izdevis rīkojumu par vakcinācijas pret Covid-19 procesa prioritātēm visiem vakcinētājiem, liecina ieraksts viņa profilā mikroblogošanas vietnē “Twitter”.

 
Lai nodrošinātu sekmīgu Latvijas iedzīvotāju vakcinācijas procesu pret Covid-19 un veicinātu vakcinācijas aptveres palielināšanu Latvijā, vakcinācijas pakalpojumu sniedzējiem kā pirmā prioritāte noteikta otrās vakcīnas devas saņēmēji, tad seko pirmreizēja vakcinācija mājās personām no 70 gadiem ne vēlāk kā nedēļas laikā kopš saņemts pieprasījums, liecina Pavļuta “Twitter” publicētais rīkojums.

Kā trešā prioritāte sarakstā minēta pirmreizējā vakcinācija personām vecumā no 60 gadiem.

Lasi arī: Pavļuts ziņo par nepatiesām ziņām; aicina neuzķerties uz vienu konkrētu ziņu

Tāpat Pavļuts norāda, ka vakcinācijas kopējais temps ir labs, struktūra mainās par labu otrajām devām, pieaug balstvakcinācijas apjoms.

“Jaudas sistēmā ir, tomēr svarīgi saglabāt pareizas prioritātes aptveres palielināšanai,” viņš uzsver.

Jau ziņots, ka uz otrdienu Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati liecināja, ka līdz šim vakcinācijas pret Covid-19 procesu sākuši jau 64% Latvijas iedzīvotāju.

Vakcinācijas temps aizvadītā mēneša laikā turas augstā līmenī, būtiski pārsniedzot potēšanās rādītājus vasarā un rudens sākumā. Pēdējā mēneša laikā nedēļā vakcinēto skaits nav mazāks par 80 000 cilvēku, tādējādi salīdzinoši straujāk pieaugot arī vispārējai vakcinācijas aptverei.

Tāpat trešdienas rītā LTV raidījumā “Rīta panorāma” NVD Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča sacīja, ka pēdējā laikā seniori daudz aktīvāk atsaucas aicinājumiem vakcinēties pret Covid-19.

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru