Pavļuts ziņo par nepatiesām ziņām; aicina neuzķerties uz vienu konkrētu ziņu

Veselības ministrs Daniels Pavļuts aicina neuzķerties sabiedrību uz nepatiesām ziņām publiskajā telpā un īpaši viņu satraukusi viena konkrēta ziņa.

Runa ir par Intensīvās terapijas resursu prioritēšanas algoritmu.

Kā mikroblogošanas vietnē “Twitter” raksta Pavļuts, publiski turpina izskanēt nepatiesa informācija, ka it kā nav apstiprināts Intensīvās terapijas resursu prioritēšanas algoritms.

Lasi arī: Valdība vienojusies: No 15. novembra cilvēkiem bez Covid-19 sertifikāta būs pieejams «pakalpojumu minimums» – lūk ko tas ietver

Ministrs uzsver, ka šis jautājums ir atrisināts – gan likumā, gan Ministru Kabineta noteikumos, aktualizējot Katastrofu medicīnas plāna pielikumus.

“Šis jautājums apaudzis ar grūti izprotamu mitoloģijas kārtu un puspatiesībām, uz kurām, diemžēl, uzķeras arī žurnālisti,” raksta Pavļuts.

Kā vēstīts, ir aktualizēta redakcija Valsts katastrofu medicīnas plāna 24. pielikumam (Intensīvās terapijas ierobežotu resursu izmantošana ārkārtas situācijās COVID-19 pandēmijas laikā). Minētā redakcija ir apstiprināta ar Veselības ministrijas rīkojumu šā gada 26.oktobrī

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru