Valdība vienojusies: No 15. novembra cilvēkiem bez Covid-19 sertifikāta būs pieejams «pakalpojumu minimums» – lūk ko tas ietver

Latvijā no 15. novembra iedzīvotāji ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu pakalpojumus varēs saņemt “zaļajā režīmā”, bet personām bez Covid-19 sertifikāta jārēķinās ar to, ka viņiem būs pieejams vien “pakalpojumu minimums”.

Par to otrdien, 9. novembrī, sēdē vienojās valdība.

Operatīvās vadības grupas (OVG) un Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis informēja, ka no 15. novembra pēc mājsēdes Latvijā atgriezīsimies situācijā, kādā dzīvojām no 11. oktobra un līdz 21. oktobrim, kad uz nepilnu mēnesi valstī bija izsludināts tā sauktais “lokdauns”.

Lasi arī: Stingri iebilst pret vienu no iecerēm – neļaut nevakcinētajiem apmeklēt lielos pārtikas veikalus

Citskovskis klāstīja, ka pamatā pakalpojumu vietas būs pieejamas “zaļajā režīmā” jeb personām ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, bet pret Covid-19 nevakcinētajām personām būs pieejams “pakalpojumu minimums”.

 

Pakalpojumi, kas nebūs pieejami vispār

OVG vadītājs klāstīja, ka pēc 15. novembra būs pakalpojumi, kas nebūs pieejami nevienam, un tās ir atrakcijas, azartspēles un izklaides pasākumi.

“Sarkanajā režīmā” jeb ikvienam būs pieejami tie pakalpojumi, kas saistīti ar cilvēktiesību nodrošināšanu un sabiedrības drošību.

Proti, tie būs pārtikas veikali, pasta pakalpojumi, ēdiena pasūtīšana līdzņemšanai, sabiedriskais transports, finanšu pakalpojumi, remonta un apkopes pakalpojumi, telekomunikāciju pakalpojumi u.c.. Tāpat vienas mājsaimniecības ietvaros būs pieejami foto un izmitināšanas pakalpojumi.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru