Stingri iebilst pret vienu no iecerēm – neļaut nevakcinētajiem apmeklēt lielos pārtikas veikalus

Izmaiņas ierobežojumos gaida teju visas nozares. Plānots, ka daļa noteikumu tiks mīkstināti 15. novembrī. Tomēr viens no plānotajiem ierobežojumiem, kas palikšot nevakcinētajiem iedzīvotājiem raisa īpaši lielus iebildumus. 

Tirgotāji norāda, ka skaidrības vēl nav. Latvijas lielāko pārtikas veikalu pārstāvji ir droši – iepriekš izskanējušais variants, ka visi veikali varētu būt ierobežoti pret Covid-19 nevakcinējamiem, būtu kļūda.

Lasi arī: Tiesa Latvijā skatījusi pirmo sūdzību par pienākumu vakcinēties pret Covid-19

Pašlaik tiek izskatīti vairāki varianti par ikdienu no 15. novembra. Izskanējuši jauni iespējami tirdzniecības ierobežojumi, piemēram, veikalos, kuru platība pārsniedz 1500 kvadrātmetru, ieeja būtu ļauta tikai ar Covid-19 sertifikātu. Arī pārtikas preču veikalos. Tirgotāji ir droši – tas veicinātu pulcēšanos pie mazajiem veikaliem.

“Rimi Latvija” sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers Latvijas Televīzijai sacīja:

Tas radītu nevajadzīgu stresu pircējiem un tirgotājiem. Galvenokārt problēmas būtu reģionos. Ierobežojot lielo tirdzniecību platības, pastāv risks, ka mazajos veikalos veidosies rindas un sastrēgumi, un tas šobrīd nebūt nav vajadzīgs.”

Latgalē tas nozīmētu, ka lielajos pārtikas preču veikalos ieeja būtu liegta vairāk nekā pusei iedzīvotāju. Tirgotāji pauda, ka mazie veikali tiktu pārslogoti.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un noskatītos video sižetu (plus piedalies aptaujā par šo jautājumu un paud savu viedokli)

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru