VIDEO: Raidījums atklāj Latvijas slimnīcu darba aizkulises un kas notika ar piešķirto naudu kapacitātes palielināšanai

Kopš Covid-19 saslimušo skaits slimnīcās pārsniedz 1500 pacientus, praktiski vairs nedzird vēl nesen piesaukto apgalvojumu, ka teju vienīgā problēma, kas kavē izveidot papildus slimnīcu gultas šiem slimniekiem, ir cilvēkresursi.

Slimnīcas iesniedz arvien jaunas vajadzības aprīkojumam un medicīnas ierīcēm. Jāpilnveido arī skābekļa piegādes infrastruktūra.

Turklāt vairākās slimnīcās vēl nemaz nav pabeigti iepriekš plānotie sagatavošanās darbi no daudzkārt publiskajā telpā pieminētajiem 86 miljoniem eiro, kas resursu pieejamību apgrūtina, noskaidrojis LTV raidījums “De facto”.

Lasi arī: Tiesa Latvijā skatījusi pirmo sūdzību par pienākumu vakcinēties pret Covid-19

Uz iespēju robežas Covid-19 pacientu aprūpē slimnīcas balansē jau vairākas nedēļas. Daugavpils reģionālajā slimnīcā šajā laikā ik dienu slimnīcā ir ap 240 pacientu, daždien teju 260, kas šai slimnīcai plānos ir maksimālā robeža.

Vairāk pacientu ir tikai Rīgas Austrumu slimnīcā. Līdz ar straujo Covid-19 slimnieku pieplūdumu krīzes brīži piedzīvoti vairākkārt.

Piemēram, Krāslava palīdzēja uzreiz un atveda astoņas gultas, kad mums, nu, dikti vajadzēja. Jo mēs citādāk nevarējām laicīgi atvērt nodaļu. Mums tas līdzēja noturēties vienas brīvdienas,” situāciju raksturoja Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs.

Gatavojoties Covid-19 uzliesmojumam, jau iepriekš ierīkotas papildu gultas un pielāgotas esošās, iegādātas plaušu mākslīgās ventilēšanas iekārtas, portatīvais rentgens, monitorēšanas sistēmas un ārpus slimnīcu korpusiem kā palātas izvietoti labiekārtoti moduļu namiņi. Tomēr arī ar iepriekš sagatavoto vairs nepietiek.

 

2 reizes vairāk

Šajā vilnī Covid-19 pacientu Daugavpils slimnīcā ir divreiz vairāk nekā iepriekšējā.

Semjonovs stāstīja: “Pavisam nesen mums no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta noliktavām atveda 36 gultas. Protams, tās ir novecojušas gultas, funkcionālās gultas, ko grasījās universitātes slimnīcas norakstīt, bet, ja salīdzinām ar tām gultām, uz kurām mums jau ir nācies likt pacientus, uz kurām droši vien nevienam negribētos gulēt, nu, tad, protams, tas ir bonuss.”

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un noskatītos VIDEO 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru