Stingri iebilst pret vienu no iecerēm – neļaut nevakcinētajiem apmeklēt lielos pārtikas veikalus

“Maxima Latvija” komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule norādīja: “Tas var radīt preču iztrūkumu. Veikalos vienkārši fiziski nav plauktos tik daudz vietas. Tāpat arī noliktavā, tāpat arī ledusskapī. Mēs vienkārši nespējam akumulēt tik daudz preču, lai apkalpotu tik daudz klientu.”

Vai atbalsti ieceri, ka nevakcinētie cilvēki pēc 15. novembra nevarēs apmeklēt lielveikalus?

Sarežģīti būtu arī Rīgā. Pēc “Maxima” aplēsēm puse Rīgas veikalu pārsniedz 1500 kvadrātmetru platību.

Mūsu veikalos ik dienu ienāk ap 300 tūkstošiem cilvēku, tad var tikai rēķināt, cik daudz papildu laika un resursu būtu nepieciešams, lai šos cilvēkus pārbaudītu, izkontrolētu,” teica Dupate-Ugule.

Bet Šleiers teica: “Šobrīd pie esošajiem ierobežojumiem mēs redzam, ka dažviet izveidojas rindas. Mēs esam spiesti veikalu vērt ciet jau pusseptiņos, jo kasēm ir jāaizslēdzas pirms septiņiem.”

Lasi arī: Tiesa Latvijā skatījusi pirmo sūdzību par pienākumu vakcinēties pret Covid-19

“Rimi” pārstāvis norādīja, ka tieši lielajos tirdzniecības centros cilvēki jālaiž, jo tajos ir labāka gaisa apmaiņa, vairāk vietas, līdz ar to – mazāka drūzmēšanās. Bet “Maxima” pārstāve sacīja, ka tirdzniecības centros iepriekš efektīvi darbojās zaļie un sarkanie koridori; tas, pēc uzņēmuma pārstāvju domām, būtu optimāls risinājums.

Savukārt tīkla “Lidl” pārstāvis norādīja, ka šie veikali šāda lēmuma gadījumā netiktu ietekmēti, jo to platība ir mazāka par 1500 kvadrātmetriem.

 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru