Pavļuts nācis klajā ar stingru aicinājumu valdībai par ierobežojumiem; Valdībā lēmums gan vēl nav pieņemts

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) pirmdien sasauktajā Krīzes vadības padomē rosinās noteikt valstī stingrus drošības pasākumus, kuri nekavējoties samazina kontaktu skaitu sabiedrībā par vismaz 40%, informē Veselības ministrija (VM).

Saskaņā ar analīzi, kuru aizvadītajās dienās veica VM un speciālisti, kontaktu skaits sabiedrībā ir samazinājies tikai par 5-10%. Ministrijā uzsvēra, ka infekcija izplatās nekontrolēti, slimnīcās ir jau vairāk nekā 1100 Covid-19 pacientu.

Zinātnieku modelētās prognozes liecina, ka pie nemainīgas attīstības slimnīcu pārslodze, plānveida pakalpojumu apturēšana ilgs 3 mēnešus, kuru laikā Covid-19 prasīs tūkstošiem cilvēku veselību un dzīvību.

Pavļuts rosinās ieviest drošības pasākumu kopumu ārkārtējās situācijas ietvaros, pamatojoties uz tā dēvēto “D+ konceptu”, kas pēc ministrijas iniciatīvas tika izstrādāts Krīzes vadības padomes sekretariātā jau šā gada martā Alfa vīrusa uzliesmojuma gadījumam.

“Sabiedrībai ir jāsakopo visi spēki un uz brīdi jāapstājas, lai apstādinātu vīrusu. Šobrīd vairāk nekā jebkad agrāk ir būtiski vairot savstarpējo solidaritāti, atbildību un pasargāt mūsu medicīnas sistēmu no sabrukšanas un sabiedrību no novēršamām nāvēm.

Esam kraujas malā – aicinu cilvēkus uz izpratni un mobilizāciju vienotai rīcībai. Zinu, ka mēs to spējam,” sacīja veselības ministrs.

Konkrētie pasākumi, kuri, Pavļuta ieskatā, var samazināt kontaktu skaitu sabiedrībā, ir sekojoši:

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

Pievienot komentāru