Valdība vienojusies par stingrākiem ierobežojumiem – lūk kas tieši nolemts un kas mūs sagaida

Covid-19 izplatības ierobežošanai un slimnīcu atslogošanai Latvijā no ceturtdienas, 21. oktobra, uz četrām nedēļām ieviesīs stingrākus epidemioloģiskās drošības pasākumus jeb mājsēdi, pirmdien pēc septiņu stundu ilgām diskusijām vienojās Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā Krīzes vadības padome.

Lai ierobežojumi stāstos spēkā, vēl nepieciešams Ministru kabinet lēmums. Plānots, ka atbildīgo ministriju sagatavotos normatīvos aktus valdība skatīs ārkārtas sēdē trešdien, 20. oktobrī, un pozitīva lēmuma gadījumā tie stāsies spēkā ceturtdien.

Plānotie ierobežojumi īsumā:

Mājsēde no 21. oktobra līdz 15. novembrim;

skolēnu brīvlaiks līdz oktobra beigām;- komandantstunda no pulksten 20 līdz pulksten 5;

nevarēs saņemt skaistumkopšanas pakalpojumus;

klātienē nevarēs saņemt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus.

Plānots, ka mājsēde ilgs līdz 15. novembrim un tās laikā nenotiks izklaides un kultūras pasākumi, kā arī nevarēs pulcēties.

Lasi arī: Lūk ko par Brieža un Manna cīņu raksta Vācijas mediji…

Tāpat līdz oktobra beigām tiks pagarināts skolēnu brīvlaiks. Plānots, ka 1.-3. klases mācības klātienē varēs atsākt 1. novembrī, bet pārējās klases – no 15. novembra. Šajā laikā nebūs pieejama arī interešu izglītība. Bērnudārzā darbs tiks organizēts tā dēvētajās dežūrgrupās.

Šajā laikā tiks ieviesta komandantstunda, proti, uz ielas bez attaisnojoša iemesla nevarēs atrasties vakara un nakts stundās no pulksten 20 līdz pulksten 5.

Mājsēdes laikā ierobežojumi skars arī tirdzniecības jomu.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) preses konferencē akcentēja, ka uz šo brīdi bija noteikumi, kas rūpējās par atbildīgiem cilvēkiem, tiem, kuri ir apzinīgi vakcinējušies un rūpējušies par visas sabiedrības interesēm. No otras puses, tika domāts arī par to, kā pamudināt tos, “kuri vēl nav sapratuši šī soļa nozīmīgumu”, kā rezultātā, valdība iepriekš noteica “pozitīvās diskriminācijas” elementus, dodot iespēju vakcinētām personām strādāt un apmeklēt dažādas vietas, teica politiķis.

    Viņš norādīja, ka šie pasākumi bija noteikti līdz ar 15.novembri un, neskatoties uz mājsēdi, paliks spēkā. Tāpat ierobežojumus nevakcinētajiem pēc 15.novembra plānots pastiprināt. Bordāns aicināja vakcinēties visus, kuri to vēl nav izdarījuši, piebilstot, ka nekas nav nokavēts.

    Viņaprāt, ir svarīgi, ka nevakcinētie šo laiku “neiznieko”, un dodas saņemt savu Covid-19 poti. “Manuprāt, šobrīd ir ļoti aktuāli, lai visa sabiedrība saprot situāciju, spēj mobilizēties un atbalsta valdību, lai arī, cik grūti būtu šie lēmumi,” akcentēja Bordāns, piebilstot, ka jādomā, kā risināt šo jautājumu “nenokarot galvas un nekrītot psihozē”.

    Sanāk ka vakcinējamies priekš valdības, nevis “vīrusa”!

Pievienot komentāru