Pavļuts skarbi izsakās par pūļa imunitātes sasniegšanu Latvijā

Ar skarbu viedokli klajā nācis Veselības ministrs Daniels Pavļuts, kurš izteicies par mērķi Latvijā drīzumā sasniegt pūļa imunitāti no Covid-19! 

 

Vasarā sarūkot vakcinēšanas aktivitātei, līdz rudenim sasniegt pūļa imunitātei no Covid-19 nepieciešamos 70% vairs nešķiet tik reāli, šorīt intervijā Latvijas Radio atzina veselības ministrs.

Viņš gan uzsvēra, ka ir optimists, bet pašreiz zemā vakcinēšanās aktivitāte nevieš pārliecību, ka pūļa imunitāti rudenī tiks sasniegta. “Tomēr viss ir mūsu rokās, tāpēc vajag pārvarēt bažas, neklausīties dezinformāciju sociālajos tīklos, un doties uz vakcinācijas centriem,” sacīja ministrs.

Lasi arī: LTV atklāj nepatīkamu informāciju attiecībā uz Covid digitālajiem sertifikātiem

Viņaprāt, ir izdarīts un tiks turpināts strādāt pie tā, lai Latvijas iedzīvotāji pēc iespējas ērtākos veidos varētu saņemt vakcīnas pret Covid-19. Tāpat pašlaik noliktavās ir lieli vakcīnu uzkrājumi, jo ir saņemtas jaunas vakcīnu piegādes, un patlaban ir pieejamas aptuveni pusmiljons vakcīnu devas.

Pavļuts arī atzina – nav pamata uzskatīt, ka vīruss rudenī neatgriezīsies. Tāpat viņš prognozēja, ka ar laiku jaunos Covid-19 gadījumus veidos bažas raisošais Covid-19 delta jeb Indijas variants, kura izplatību Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti pašlaik cenšas novilcināt, izsekojot šos gadījumus.

Tomēr, raugoties uz citu valstu pieredzi, Pavļuts neizslēdza, ka arī vasarā gadījumu skaits delta jeb Indijas varianta dēļ varētu pieaugt.

Pašlaik Latvijā no visiem saslimušajiem ar Covid-19 tikai 6% gadījumu ir konstatēts delta jeb Indijas variants, taču pēdējie Lielbritānijas veiktie pētījumi liecina, ka tas ir aptuveni 2,5 reizes lipīgāks par bāzes variantu, ko pazīstam jau gadu.

Taču šajā gadījumā priecē fakts, ka “Pfizer” un “AstraZeneca” vakcīnas ir diezgan efektīvas arī pret šo vīrusu,” sacīja ministrs.

 

Šķir otru lapu, lai piedalītos aptaujā, kā arī uzzinātu labš vēstis ko pateica Pavļuts

Spread the love

Pievienot komentāru