Pēteris Apinis: Ko es darītu, ja pats saslimtu ar Covid–19?

“RīgaTV 24” raidījuma “Dr. Apinis” vadītājs

Vakardienas saruna. Atstāstīšu kā nu mācēšu. Mans sarunu biedrs – mans sens paziņa, tik sens, ka esam vienaudži, un pēc pašreizējā epidemioloģiskā uzstādījuma abi esam iekļautipandēmijas riska grupā.

Mans paziņa ir uzņēmējs, kas darba dienas pavada pie datora, kļuvis visai turīgs. Sportisks, taču nēsā līdzi vismaz divus spaiņus lieka svara.

Kā jau pieņemts vīriem gados, atcerējāmies dažus vecus un jaunus jokus, piesmējām valdību un nonācām līdz kovidam. Un tad mans kolēģis pēkšņi pajautāja:

Lasi arī: Ūdrīša sieva Ilona par to kā klājas: Mūsu dzīve šobrīd ir krasi izmainījusies

– Ko Tu pats darītu, ja Tu saslimtu ar Covid–19?

Es, protams, atkārtoju savu mantru, ka pārcietīšu vīrusu bez simptomiem, jo garus gabalus pa mežu vai gar jūru skrienu vai braucu ar velosipēdu vismaz 5 reizes nedēļā, ēdu D un C vitamīnu un ķiplokus, nevienam tuvāk par 2 metriem nelienu, tusiņos nepiedalos, mazgāju rokas, daudz lietoju šķidrumu un zaļumus (redīsu un sinepju dīgstus), vārdu sakot – profilaksei veicu visu to, ko mācu citiem.

Bet mans jaunības dienu paziņa turpināja: – Tur nu Tu neko nevari zināt. Labāk pastāsti – ko Tu pats darītu, ja kādu rītu sāktu sausi klepot un drebētu ar augstu temperatūru!

Un es atcerējos, ka tiešām pasaulē ir gana daudz nelielu padomu, ko ārsts uzrakstījis pats sev vai citiem – ko es darītu, ja saslimtu.

 

Un es itin ātri saskaitīju 10 punktus, bet pēc tam vēl dažus – ja slimība būtu smagāka!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru