PTAC brīdina cilvēkus par jaunu telefonu “darboņu” shēmu – detaļas rakstā

Pēdējā laikā Latvijā sākusi izplatīties jauna telefona darboņu shēma, kas daudzus cilvēkus dzen izmisumā. PTAC brīdina, ka galvenais ir jau pašā sākumā nepiekrist darījumam, jo pēc tam var nākties cīnīties ar sekām. 

 

Uztura bagātinātāju izplatītāji ar uzstājīgu mārketingu piedāvā plašu klāstu visdažādāko vitamīnu. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) aicina nepiekrist aizdomīgiem darījumiem un būt uzmanīgiem, jo izrādās – līgumu var noslēgt arī telefoniski.

Raidījums “4. studija” jau janvārī stāstīja par vilinošu reklāmu, kas piedāvā bezmaksas D vitamīnu visam gadam, esot vien jāsamaksā par pasta pakalpojumiem. Raidījuma skatītāja Lilija piekritusi saņemt šos vitamīnus pa pastu, bet pēc tam pārdomājusi.

Sākumā man bija jāmaksā 1,7 eiro, jau pēc tam augstāka tā cena par sūtīšanu atpakaļ, un es viņiem tikai sūtu atpakaļ!” stāstīja pensionāre.

Savukārt Vija piekritusi saņemt vitamīnus, kuri pirmajā reizē bijuši bez maksas, bet pēc tam par iepakojumu bijis jāmaksā gandrīz 30 eiro. Kundze vitamīnus nosūtījusi atpakaļ, samaksājot vairāk nekā trīs eiro. Taču pēc mēneša saņēmusi atkal jaunu vitamīnu iepakojumu.

Lasi arī: Vai sals turpināsies? Sinoptiķu jaunākā laika prognoze nākamajai nedēļai

Un tā vitamīni ceļo no vienas uz otru pusi, turp un atpakaļ. Arī Latvijas Pasts atzīst – pēdējā laikā tiešām ir pamanīts, ka vitamīnu pakas tiek sūtītas atpakaļ, tā darot zināmu, ka tās nav nepieciešamas.

Šādās situācijās galvenā kļūda ir jau sākotnēji piekrist aizdomīgiem darījumiem. Taču ne mazāk svarīgi ir pēc tam arī mācēt tikt no tiem vaļā.

 

Šķir otru lapu, lai skatītos VIDEO un uzzinātu vairāk

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru