Raidījums sarunājas ar skolotāju, kura atklāj – kāpēc vakcīnai teica NĒ un aizgāja no darba

Ar interesantu video klajā nācis raidījums Latvijas Televīzijas  “Aizliegtais paņēmiens” , kurš sava eksperimenta ietvaros sarunājās ar Rīgas skolotāju. 

“Aizliegtais paņēmiens” operācijā “Skolotāji, kuri vakcīnai pateikuši nē” secināja, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) šobrīd visaptverošus datus par to, cik daudz Latvijā ir pedagogu, kuri līdz ar jauno kārtību no 15. novembra pieņēmuši lēmumu nevakcinēties pret Covid-19 un skolā nestrādāt, nav apkopojusi.

Tādēļ raidījums devās runāt ar izglītības iestāžu pārstāvjiem, lai saprastu, kāda ir situācija.

No 15. novembra spēkā stājusies kārtība, ka skolotāji, kuri līdz šim datumam nav sākuši vakcinācijas procesu, skolās ir personas “non grata” – mācīt un skolot jauno paaudzi viņi vairs nedrīkst ne klātienē, ne arī attālināti.

Nepotētajiem ir divi scenāriji: ar abpusēju vienošanos izbeigt darba attiecības uzreiz vai doties dīkstāvē uz trim mēnešiem.

 

Aizejošās skolotājas stāsts

Daiga. Vārds mainīts, vēlas, lai maina arī balsi

Līdz šim viņa strādāja par skolotājas palīdzi un speciālo pedagogu kādā Rīgas pamatskolā. Uz Rīgu Daiga pārcēlusies pirms aptuveni diviem gadiem. Kopā pedagoģijā šogad būtu 30. gads, bet tagad ir bezdarbniece, un bezdarbniece pirmo reizi mūžā.

Lasi arī: “Kā atvērta zelta lāde”: no 20. līdz 23. novembrim  3 zodiaka zīmēm nauda var burtiski gāzties pār galvu

“Šodien arī pirms brītiņa atbraucu tikai no atvadīšanās no bērniem, es biju aizbraukusi līdz savai bijušajai darbavietai. Tās emocijas ir tādas sakāpinātas mazliet. Vēl galva negrib domāt par to, ko tālāk, patiesībā nevis negrib, bet nespēj,” viņa sacīja.

Skolotājs ir arī viņas vīrs. Viņš vakcinējies, viņa – ne.
Kādēļ ne?

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk (+ noskaties video sižetu)

Spread the love

Pievienot komentāru