Rīgā tiks atklāta laikmetīgās mākslas izstāde “Transformācija”

Rīgā tiks atklāta laikmetīgās mākslas izstāde “Transformācija”, kas norisināsies no 2022.gada 24.augusta līdz 2.septembrim Marijas ielā 11, Berga Bazārā.

Trešdien, 24.augusta pievakarē, Berga Bazāra telpās Marijas ielā 11 tiks dots starts mūžīgi progresējošajai, laikmetīgās mākslas grupas izstādei “’Transformācija”, kurā 9 dienas būs iespējams novērot pakāpenisku mākslas darbu pieaugumu izstāžu zālē un tiešraides translācijās

jauno mākslinieku platformas DE.ĢENERĀCIJA sociālo mediju kontos.

“Mēs izvēlamies transformēties un esam spiesti to redzēt citos, bieži vien atdaloties no otra cilvēka bijas. Transformācija ir polāra, divpusēja, un tieši tāpēc, tā ir nelaužama eksistences sastāvdaļa. Izstāde pozicionē personu novērotāja skatupunktā – pārbūves, pilnveidošanās un atkāpšanās izskatīšanai.

Tās mērķis ir likt auditorijai atcerēties, ka transformācija ir neizbēgams process, lai neieslīgtu mūžīgā stagnācijā,” izstādes konceptu skaidro tās kurators Mārtiņš Mežulis.

Jāuzsver, ka izstādi tās pilnā krāšņumā varēs apskatīt tikai 2.septembra vakarā, to paredz tās koncepts. Sākot no 24.augusta, katru dienu izstāžu zālē darbosies viens no desmit māksliniekiem, kurš pievakarē, plkst. 18:00 izstādīs savu mākslas darbu.

Darbība Marijas ielā 11, norisināsies katru dienu, no plkst.12:00 – 20:00, nodrošinot nepārtrauktu fiziski un digitāli aplūkojamu kustību, iespējams, jau būs kļuvusi par ikdienā garāmejošo, braucošo cilvēku rutīnas sastāvdaļu. “Transformācija” ir process!

Vadoties pēc jauno mākslinieku platformas “DE.ĢENERĀCIJA” uzstādītajiem mērķiem, izstāde pārstāv jauno mākslinieku intereses, aktualizē to pienesumu mākslas pasaulei un dāvā iespēju izstādītes plašākai auditorijai. Izstādē piedalās Krišjānis Beļavskis, apvienība – Rasmus Ivanovs un

Alise Gailīte, Hugo Pētersons, Paula Punkstiņa, Karīna Karahona, Tukšgalvis, Marta Terehova, Holgers Folkmanis, Elizabete Dimpere un Emīls Mozga. Izstādītie eksponāti pārstāvēs tādus mākslas žanrus kā gleznošana, fotogrāfija, instalāciju māksla un digitālā jeb 3D māksla.

“Transformācija” gars turpināsies arī ārpus četrām izstāžu zāles sienām ar tematisku ievadmateriālu: 9 Sarunas, kuru dalībnieki iztirzās sev tuvu, transformatīvu pieredzi kādā no Eiropas savienības valstīm. 9 Sarunas būs klausāmas un skatāmas DE.ĢENERĀCIJA Instagram un Facebook kontos.

Gaidīsim Jūs katru dienu, no 24.augusta – 2.septembrim. 2.septembra vakarā, plkst. 19:00 atzīmēsim izstādes atklāšanu un noslēgšanu.

Sekojiet līdzi “Transformācija” tiešraidēm un garam sociālajos medijos – @de.generacija.

Spread the love

Pievienot komentāru