Sākot ar piektdienu slēgs Latvijas skolas un augstskolas ! Mācības notiks attālināti  …

Jau vēstīts, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) aicinājusi izglītības sistēmas darbiniekus un vecākus rīkoties atbildīgi un neceļot uz vīrusa skartajām teritorijām, nevēloties riskēt ar bērnu un viņu ģimenes locekļu veselību.

IZM ziņoja, ka apzinās izaicinājumus, kas saistīti ar attālināto mācību nodrošināšanu visiem skolas vecuma bērniem Latvijā.

Pēc sarunām ar pašvaldībām ministrijai ir skaidrs, ka tehnoloģijas ir pieejamas skolām, taču nav apzināta katra bērna individuālā situācija, jo īpaši pieeja internetam un viedierīcēm. Šo risku izvērtējums tiks turpināts, apzinot visus skolēnus, tostarp meklējot risinājumus kopā ar sociālajiem partneriem. IZM lūgs visas skolas sniegt informāciju par bērnu iespējamiem saziņas veidiem. Ja gadījumā attālinātās mācības nebūs iespējams īstenot kā plānots, ministrija apsvērs iespēju pagarināt brīvlaiku.

IZM arī norādīja, ka piektdien, 13. martā, plkst. 13.00 Latvijas Pašvaldību savienībā sāksies videokonference, kurā aicināti piedalīties skolu direktori un pašvaldību pārstāvji, lai pārrunātu labākos risinājumus šajā situācijā.

Jau iepriekš IZM informējusi, ka ir apzinājusi konkrētus risinājumus izglītības procesa nodrošināšanai krīzes situācijās visās izglītības pakāpēs. Sadarbībā ar “E-klase.lv”, “Uzdevumi.lv”, “Mykoob.lv” un “soma.lv” veidotājiem pārrunātas iespējas nepieciešamības gadījumā Latvijas skolās nodrošināt attālinātu mācību procesu līdz četrām nedēļām.

Iepriekš jau vēstīts, ka Latvijā izsludina ārkārtējo situāciju ”Covid-19” vīrusa dēļ, nosakot stingrus ierobežojošus pasākumus

Spread the love

Pievienot komentāru