Salaspils novada un Ādažu pilsētas iedzīvotāji pārstrādei kopā nodevuši 7,7 tonnas elektrotehnikas

Veicinot nokalpojušās elektrotehnikas šķirošanu un nonākšanu pārstrādē, Latvijas Zaļais punkts kopā ar SIA “Eco Baltia vide” īstenoja akciju, kuras laikā Salaspils novadā un Ādažu pilsētā elektrotehnikas savākšana bez maksas tika nodrošināta no mājsaimniecībām un uzņēmumiem.

Dalībai akcijā kopā pieteicās 94 iedzīvotāji, divu dienu laikā pārstrādei kopā nododot 7,7 tonnas iekārtu.

Katrs kampaņas dalībnieks elektronikas nodošanas brīdī tika reģistrēts izlozei par veikalu tīkla “Maxima” dāvanu karti 50 eiro vērtībā, ko Ādažos ieguva Elita, bet Salaspils novadā Nellija. Ar uzvarētājiem akcijas rīkotāji sazināsies individuāli tuvākajā laikā.

Akcijas organizētāji pateicas Salaspils novada un Ādažu pilsētas iedzīvotājiem par atsaucību un dalību akcijā, aicinot turpināt šķirot mājsaimniecībā uzkrātos atkritumus un tādējādi rūpēties par tīru vidi savā novadā un zaļu Latviju kopumā.

Vērts atcerēties, ka elektrotehnika un baterijas ir videi kaitīgie atkritumi, kuru sastāvā var būt bīstamas vielas, kas nonākot dabā, var atstāt būtisku negatīvu ietekmi ne tikai uz apkārtējo vidi, bet arī uz cilvēka veselību. Būtiski norādīt, ka elektrotehniku un baterijas ir iespējams pārstrādāt, tādējādi radot jaunas izejvielas, kuras ir derīgas atkārtotai dažādu priekšmetu ražošanai. Līdz ar to, atbildīgi šķirojot, ir iespējams samazināt arī pirmreizējo dabas materiālu izmantošanu.

Tāpat “Eco Baltia vide” un Latvijas Zaļais punkts atgādina, ka veco elektrotehniku ikdienā var nodot vairāk nekā 70 atkritumu šķirošanas laukumos visā Latvijā, kur tā tiek pieņemta bez maksas. Savukārt mazo tehniku un izlietotās baterijas var nogādāt uz tirdzniecības vietām, kur novietotas speciālās šķirošanas kastes. Sev tuvāko vietu, kur nodot nevajadzīgo tehniku, var atrast arī Latvijas Zaļā punkta interaktīvajā kartē.

Spread the love

Pievienot komentāru