Satiksmes ministrs T. Linkaits dosies reģionālajā vizītē uz Salaspili

Ceturtdien, 5. septembrī satiksmes ministrs Tālis Linkaits dosies reģionālajā vizītē uz Salaspili. Tās laikā plānots klātienē apskatīt Salaspils dzelzceļa staciju un tikties ar Salaspils novada domes vadību.

Tematu vidū, kas interesē domes pārstāvjus, ir “Rail Baltica” (RB) multimodālā kravas termināla attīstība Salaspils novadā, nepieciešamo investīciju piesaiste vērienīgā projekta infrastruktūras attīstībai, kā arī iespējamie risinājumi, kas saistīti ar dzelzceļa šķērsošanas uzlabošanu un Salaspils stacijas attīstības perspektīvas.

Satiksmes ministrs T. Linkaits kopā ar Salaspils novada domes priekšsēdētāju Raimondu Čudaru plāno apskatīt Salaspils stacijas teritoriju, kurā, attīstoties infrastruktūrai, tuvākos gados ievērojami palielināsies dzelzceļa kravu transporta plūsmas caur Salaspili virzienā uz Rīgas ostu un lidostu.

Pēc tam T. Linkaits tiksies ar Salaspils uzņēmēju biedrību, lai apspriestu tranzīta jautājumus, “Rail Baltica” projekta aktualitātes un vietējiem uzņēmējiem aktuālos īpašumu jautājumus, kas saistīti ar satiksmes infrastruktūras attīstību.

Vizītē piedalīsies arī Satiksmes ministrijas Parlamentārais sekretārs Jānis Butāns, satiksmes ministra biroja vadītāja – ministra padomniece Arita Ūdre un satiksmes ministra padomniece komunikācijas jautājumos Aļona Zandere.

Spread the love

Pievienot komentāru