“Šeit, manuprāt, katrs cilvēks vismaz reizi dzīvē ir atpūties …” Labākie PSRS laika kūrorti

Padomju pilsoņi reti ceļoja pa pasauli. Rietumeiropas valstis vai, vēl jo vairāk, tālās salas, lielākajai daļai palika cita realitāte, jo nebija brīvas tirdzniecības un cilvēku plūsmas – robežas bija slēgtas.

Vietējie kūrorti bija daudz pieejamāki. Bet viņi bija interesanti ne tikai ar savu pieejamību, bet arī ar plašajām iespējām. Padomju Savienības platuma grādu klimata daudzveidība nodrošināja izvēli katrai gaumei.

 

Jūrmala ir Eiropas līmeņa kūrorts un slavenais tāda paša nosaukuma festivāls

Ne pārāk karstas saules un tās dedzinošo staru cienītāji apsvēra iespēju doties ceļojumā uz Jūrmalu. Vasara šeit ir maiga, tāpat kā ziemas temperatūra.

Taču bagātākus cilvēkus šeit ievilka cita iemesla dēļ – pēc bohēmas, kas mīlēja eiropeiskus svētkus. Nav brīnums, ka Jūrmala tika dēvēta par “PSRS Eiropas vitrīnu” – nebija nevienas pilsētas, kas būtu līdzīgāka rietumu kaimiņu galvaspilsētām.

Lasi arī: Kā šodien izskatās zēns, kuru Madonna adoptēja pirms 14 gadiem

Taču šeit varēja ierasties arī tie, kam nebija lieli līdzekļi. Šādi tūristi izmantoja kempinga pakalpojumus piekrastē.

Un, kad 1986. gadā šeit sāka rīkot ikgadējo festivālu “Jūrmala”, milzīgajā zālē “Dzintari” pulcējās īsta bohēma. Izpildītāji sapņoja kļūt par festivāla dalībniekiem, jo ​​tajā brīdī viņi kļuva slaveni visā PSRS.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējos kūrortus

Spread the love

Pievienot komentāru