Šī inde iznīcina tavus kaulus, bet katru dienu teju ikkatrs no mums to dzer

Šis veselības problēmu saraksts sniedz pietiekami daudz iemeslu, lai pilnībā atteiktos no saldināto dzērienu lietošanas. Tie ir vieni no sliktākajiem pārtikas produktiem, ko var uzņemt. Lai arī taukos ir par 250% vairāk kaloriju nekā cukurā, visvairāk kaloriju cilvēki uzņem tieši ar cukuru (no cukura kukurūzas) vai arī fruktozes sīrupa (HFCS).

Pēc ASV Lauksaimniecības departamenta aplēsēm, 2007. gadā katrs cilvēks vidēji patērēja 40 mārciņas fruktozes sīrupa, galvenokārt, lietojot saldinātos dzērienus. Diemžēl dzērienu sastāvā esošais fruktozes sīrups ir galvenais kaloriju avots ASV.

Pārtikas un dzērienu ražotāji sāka mainīt saharozi (galda cukuru) pret fruktozes sīrupu jau 1970, jo tam bija mazākas ražošanas izmaksas. Tas ir tikai par aptuveni 20% saldāks nekā galda cukurs, taču šīs pārmaiņas ievērojami mainīja amerikāņu ēšanas paradumus.

 

Labā ziņa, izlasot par visām iespējamajām veselības problēmām, ir tā, ka pārtraukt  lietot saldinātos dzērienus ir ļoti viegli.

Kā jau redzam piemēros, veselības stāvoklis ievērojami uzlabotos, ja vienkārši izslēgtu šādus dzērienus no savas ēdienkartes.

Patiesībā, ieguvums būtu vēl lielāks nekā tad, ja pārtrauktu smēķēt. Šāds apgalvojums daudzos radījis neizpratni. Jautāsiet – kāpēc tam ticēt?

Tāpēc, ka saldinātie dzērieni paaugstina insulīna līmeni, kas, savukārt, vainojams teju katras hroniskas slimības attīstībā, un tās ir:

Vēzis,

Sirds slimības,

Diabēts,

Priekšlaicīga novecošana,

Artrīts,

Osteoporoze.

 

Turklāt, papildus jau iepriekš minētajām 10 veselības problēmām, ir vēl viena, par ko tik bieži nerunā – saldinātie dzērieni palielina vēža saslimšanas risku.

Saldināto dzērienu lietotājiem ir paaugstināts risks saslimt ar dažāda veida vēzi

Vairākos pētījumos vērsta uzmanība uz saistību starp cukuru un biežāku saslimstību ar vēzi. No tā izriet, ka, uzņemtā cukura daudzuma regulēšana var palēnināt audzēja attīstību.

Vienā no pētījumiem 10 veselīgiem cilvēkiem tika vērtēts glikozes līmenis asinīs un fagocītu indekss, kas nosaka imūnšūnu spēju iznīcināt tādus “iebrucējus”, kā, piemēram, vēzi.

Apēdot 100g ogļhidrātu no glikozes, saharozes, medus un apelsīnu sulas, ievērojami samazinājās neitrofilo leikocītu spēja “aprīt” nevēlamās baktērijas.

 

Daudzos pētījumos cukura uzņemšana tikusi saistīta ar dažādiem vēža paveidiem, piemēram:

Krūts vēzis – epidemioloģiskajā pētījumā, kas tika veikts 21 valstī, atklājās, ka cukura uzņemšana ir ievērojams riska faktors, kas paaugstina saslimstību ar krūts vēzi, it īpaši vecāka gada gājuma sievietēm.

Rīkles audzējs – tas ir grūti ārstējams, un lielākajā daļa gadījumu, kad šis audzējs attīstījies smagā formā un skar arī barības vadu, iznākums ir letāls.

Pētījumā atklāts, ka tiem, kas dzer saldinātos dzērienus, ir lielāks risks saslimt ar barības vada vēzi. 20 gadu laikā tika atklāta ciešas saistība starp saldo gāzēto dzērienu lietošanu un pieaugošo barības vada vēža slimnieku skaitu.

Resnās zarnas vēzis – Sievietēm, kas uzņem daudz glikozes, var palielināties risks saslimt ar resnās zarnas vēzi, turklāt pārtika ar visaugstāko glikozes līmeni trīs reizes palielina šo iespējamību. Zinātnieki atklājuši, ka glikēmiskais indekss (tas raksturo ogļhidrātu uzsūkšanas ātrumu), ogļhidrāti, šķiedrvielas, saharoze un fruktoze ietekmē resnās zarnas vēža attīstību.

Lasi arī: Kā noteikt, ka tavas aknas ir pārslogotas un atrodas uz saindēšanās sliekšņa? Piedāvājam uzzināt 9 pazīmes

Vai vēlaties ievērojami uzlabot veselību?

Tad aizvietojiet saldinātos dzērienus ar tīru ūdeni.

Normalizējot insulīna līmeni, var visefektīvāk uzlabot veselību un samazināt risku saslimt ar vēzi, nemaz nerunājot par citām iepriekš minētajām slimībām un simptomiem.

Par laimi, to pozitīvi ietekmē arī veselīgs uzturs un fiziskās aktivitātes.

 

Ja vēlaties uzlabot veselību, iesakām veikt arī ķermeņa tīrīšanu. Lielā organisma detoksikācija. Tautas līdzekļi tā attīrīšanai. SPIED ŠEIT, lai uzzinātu, kā to paveikt!

Avots: viralalternativenews.com

Spread the love

Pievienot komentāru