Šo sportistu savulaik dievināja visa pasaule – tagad viņam jādodas uz 2,5 gadiem cietumā

Skarbu sodu pieņēmusi Lielbritānijas tiesa, kura savulaik vienam no pasaules slavenākajiem sportistiem piespriedusi reālu cietumsodu uz 2,5 gadiem. 

Bijušajam pasaules ranga 1. numuram, sešu “Grand Slam” turnīru uzvarētājam vācietim Borisam Bekeram bankrota lietā piespriests divu gadu un sešu mēnešu cietumsods. Par to ziņo BBC.

Sprieduma pasludināšanas brīdī B. Bekera tuvinieki esot sākuši raudāt.

Iepriekš zvērināto tiesa Bekeru atzina par vainīgu četrās apsūdzībās par finanšu maksātnespējas likuma pārkāpšanu. Bijušais Vācijas tenisists tika pasludināts par bankrotējušu 2017.gadā sakarā ar vairāk nekā 3,6 miljonu eiro neatmaksātu kredītu par nekustamo īpašumu Maljorkā, atgādina RBC.

Lasi arī: Ķīniešu horoskops 2022. gada maijam: ko meža čūska ir sagatavojusi visām zīmēm

Aprīļa sākumā Southwark Crown Court (Dienvidlondonas) žūrija attaisnoja 54 gadus veco Bekeru 20 apsūdzībās. Vienlaikus viņš tika atzīts par vainīgu 427 000 eiro vērtas mantas nodošanā deviņām personām, tostarp divām bijušajām sievām, mēģinot slēpt īpašumtiesības uz villu Vācijā 2,16 miljonu eiro vērtībā un Breaking Data Corp. akcijām, kā arī slēpjot kredītu 825 tūkstošu eiro apmērā no bankas Lihtenšteinā.

Bekeram draudēja līdz pat septiņiem gadiem cietumā, taču viņam piespriests īsāks sods.

Vācijas tenisists karjerā izcīnījis 49 vienspēļu titulus. Viņš uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā (1991, 1996), ASV atklātajā čempionātā (1989) un Vimbldonā (1985, 1986, 1989). Viņš ir divkārtējs Deivisa kausa ieguvējs, 1992. gada olimpiskais čempions dubultspēlēs. 2003. gadā viņš tika uzņemts Starptautiskajā tenisa slavas zālē.

Spread the love

Pievienot komentāru