Soctīklu lietotāji sašutuši un pārsteigti par notiekošo Rīgas terasēs

“Vai Jums nav skaidrs, ka šāda uzvedība mums visiem pārējiem liegs vēl mēnešiem ilgi atgriezties normālā dzīvē?” Šādu jautājumu uzdeva kāds “Twitter” lietotājs.

“Cilvēki pie bada bijuši, pēc aliņa un Covid-19 arī sailgojušies,” pauda kāds cits.

Tomēr vairāki cilvēki atzina, ka reģionos šāda situācija nebija novērojama. Cilvēki dalījās ar pieredzi Ogrē, Rēzeknē un Limbažos. Šajās pilsētās esot vērojama lielāka disciplīna. “Mums 3 galdiņi, distances, iekšā iet arvien viens, dezinficē pēc katra pat solus,” šādi izskatījās terases Limbažos.

Vairāki komentētāji versa uzmanību uz to, ka šādu situāciju jau varēja paredzēt.

“Šis izskatās pēc slavenā “ne vairāk kā 2 mājsaimniecības un ne vairāk kā 4 pieaugušie pie viena galdiņa” .Nē, protams, neviens par šo neiedomājās un to negaidīja…Visi “noguruši no ierobežojumiem”..” komentēja “Twitter” lietotāja.

Sociālantropologs Klāvs Sedlenieks komentējot redzēto fotogrāfija atzina, ka situācija ir nepieņemama.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka padomnieks Jānis Meirāns “Twitter” publicēja, kādu sociālajā medijā “Instagram” ievietotu video, kurā bija redzams, cik pārpildīta bija kāda cita Rīgas terase.

Jau vēstīts, ka Saeima galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, kas no 7.maija sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem atļauj ēdināt ārtelpās atbilstoši valdības noteiktām epidemioloģiskās drošības prasībām.

No 7.maija sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem būs atļauts, ievērojot Ministru kabineta noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem, sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus ārtelpās.

Vai atbalsti Saeimas lēmumu, ka kafejnīcu/restorānu terases drīkst būt atvērtas?

Taču atkarībā no epidemioloģiskās situācijas Ministru kabinets varēs pieņemt lēmumu uz noteiktu laiku apturēt šo pakalpojumu sniegšanu.

 

Spread the love

Pievienot komentāru