Tiesībsarga savdabīgais skaidrojums: Vakcinēt nevar piespiedu kārtā, bet …

Valsts vakcinācijas pret Covid-19 pienākuma izpildi iedzīvotājiem nevar uzlikt tieši – vakcinācija nevar tikt veikta piespiedu kārtā, taču…

 

…ir iespējams noteikt netiešus mehānismus vakcinācijas pienākuma izpildes nodrošināšanai, uzskata tiesībsargs Juris Jansons.

Tādējādi viņš atzīmē, ka valstij esot iespējams ieviest obligātu vakcinācijas politiku.

Lasi arī: “Pret stulbo arī paši dievi cīnās veltīgi!”; Šadurskis uzskata, ka skolotāju atklātajai vēstulei vieta miskastē

Kā  informēja Tiesībsarga biroja sabiedrisko attiecību pārstāvis Edgars Lākutis, tiesībsargs ik dienu saņem daudzu iedzīvotāju jautājumus saistībā ar obligātās vakcinēšanās pienākumu pret Covid-19, proti, iedzīvotāji lūdz tiesībsargu skaidrot, cik lielā mērā šāds pienākums ir tiesiski pamatots.

 

Pilnvarojums Ministru kabinetam

Tiesībsargs vērš uzmanību, ka Epidemioloģiskās drošības likums nosaka pilnvarojumu Ministru kabinetam noteikt infekcijas slimības, pret kurām personas vakcinējamas obligāti, kā arī šīs vakcinācijas kārtību un vakcinējamo personu loku. Tas nozīmē, ka Ministru kabinets varētu noteikt vakcinācijas obligātumu un vakcinēšanās kārtību.

Vai atbalsti ideju, ka atsevišķās profesijās (skolotāji, mediķi, policisti) vakcinācija ir obligāta?

Tiesībsargs uzsver, ka vakcinācijas pienākuma izpildi nevar tieši uzlikt, proti, vakcinācija nevar tikt veikta piespiedu kārtā, taču ir iespējams noteikt netiešus mehānismus vakcinācijas pienākuma izpildes nodrošināšanai.

Tas var izpausties, piemēram, kā ierobežojumi kādu pakalpojumu sniegšanai. Ierobežojumi varētu tikt saistīti ar objektīviem apsvērumiem, piemēram, to, ka pakalpojums jāsniedz epidemioloģiski drošā vidē.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru