Toyota strādā pie elektromobiļa, kuru nevajadzēs uzlādēt. Automašīnas ar saules enerģiju

Ar saules enerģiju darbināms elektriskais automobilis, kuram nav nepieciešama uzlāde, šķiet fantastiska, taču Toyota, Sharp un NEDO (Japānas Jaunās enerģijas un rūpniecības tehnoloģiju attīstības organizācija) ir apvienojuši spēkus, lai šo padarītu par realitāti.

Apvienojot tirgū pieejamos labākos saules paneļus ar visefektīvākajām baterijām (nemaz nerunājot par daudzu gadu pieredzi automašīnu ražošanā), uzņēmumi cer radīt automašīnu, kuru teorētiski var vadīt mūžīgi.

LASI VĒL: Latvijā drīzumā varētu ieviest aizliegumus izmantot automašīnas tiesības

“Saules enerģijas mašīnas priekšrocība ir tā, ka, lai arī tā nevar nobraukt lielus attālumus, tā nav atkarīga no uzlādes stacijām,” saka Kodzi Makino, Toyota projektu vadītājs.

Viens no galvenajiem elektrisko transportlīdzekļu trūkumiem ir tāds, ka pat tad, ja viņiem nav nepieciešams benzīns, tie tomēr kaut kur būs jāuzlādē – un tas nozīmē radīt milzīgu jaunu infrastruktūru, kas prasīs ārkārtīgi lielu resursu un līdzekļu patēriņu.

Bet saule dod enerģiju bez maksas un izslēdz vajadzību lietot lādētājus.

Kombinācijā ar pietiekami jaudīgu akumulatoru, kas nodrošina automašīnas darbību tumsā, saules enerģijas automašīnām ir visas iespējas no tirgus izstumt visus savus konkurentus – no hibrīdiem līdz automašīnām, kas tiek darbinātas ar ūdeņradi.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Spread the love

Pievienot komentāru