TV3 un TVPlay – skatītākie oktobrī

Kanāls TV3 turpina nostiprināt savas līdera pozīcijas mediju tirgū, kļūstot gan par konsolidētās, gan par ētera laikā skatītāko televīzijas programmu oktobrī. TOP 3 pirmajā vietā stabili atrodas attiecību šovs “Saimnieks meklē sievu”,

otrajā vietā ierindojās šovs “X Faktors”, bet trešā skatītākā konsolidētās TV programmā oktobrī bija latviešu filma “Klases salidojums”, kuru par savu piektdienas vakara izklaidi izvēlējās vidēji 9,9% jeb 186,5 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju vecumā no četriem gadiem. Savukārt, pēc interneta izpētes uzņēmuma “Gemius” oktobra datiem Latvijas lielākā vietējā satura bezmaksas video platforma TVPlay unikālā auditorija sasniegusi rekordlielu unikālo lietotāju skaitu – 450 338 lietotājus jeb 32% no kopējās interneta auditorijas.

Kantar mediju klientu direktors Oskars Rumpēters norāda, ka televīzijas skatītāji Latvijā priekšroku dod vietējam saturam. Gan izklaidējošiem šoviem kā, piemēram, “Saimnieks meklē sievu” un “X Faktors”, kas ir skatītākās pārraides oktobrī, gan politiski-analītiskajiem raidījumiem, gan Latvijas filmām vai seriāliem. Šogad katru mēnesi skatītākā pārraide ir bijusi Latvijā veidota (izņemot pasaules čempionāta hokejā spēles maijā). “Klases salidojums” auditorijā, kura vecāka par 4 gadiem, ir skatītākā filma šogad TV3 kanālā, apsteidzot pat tādu kases grāvēju kā “Kriminālās ekselences fonds”. Kopumā no 10 skatītākajām konsolidētās televīzijas programmām, 9 ir tieši TV3 kanāla piedāvātās, tostarp, seriāla “Radiņi” jaunās sezonas sērijas un raidījuma “Melu teorija” 4.sezona.

“Klases salidojums” – šogad skatītākā filma TV3

“Klases salidojums” pirmizrāde piedzīvojusi plašu skatītāju loku, tai skaitā, uzrunājusi 78,8% bērnus un jauniešus vecumā no 12 līdz 19 gadiem, kas nozīmē, ka pārliecinoši lielākā daļa pie TV esošajiem jauniešiem skatījās filmu. Vislielāko interesi filma izpelnījusies vecuma grupā no 40 līdz 49 gadiem. Vecuma grupa no 15 līdz 49 gadiem sastādīja 55% no visiem filmas skatītājiem. Sievietes kā vienmēr ir lojālākās filmu skatītākas – 62% auditorijā, kura vecāka par 4 gadiem.

Humora pilno pašmāju seriālu “Radiņi” iecienījuši jaunieši

Veiksmīgs jaunās sezonas sākums izdevies kanāla TV3 “Viņas melo labāk” veidotāju veikumam – seriālam “Radiņi”. Seriālam dubultojušās bērnu un jauniešu auditorijas, kā arī pieaugusi auditorija, kura vecāka par 40 gadiem. Gandrīz puse no visiem skatītājiem atrodas vecumā grupā 30-59. Divas trešdaļas no seriālā skatītājām ir sievietes. Iemīļotā ukraiņu komēdijseriāla “Radu būšana” adaptācijai latviešu valodā 2. sezona noslēgsies jau 29. novembrī, plkst. 20.20!

Projekts “Melu teorija” iecienīts vecumā grupā 30+

Svētdienu vakaros pirms populārākā šova “X Faktors” oktobrī veiksmīgi aizsākusies jauna sezona “Nekā personīga” projektam “Melu teorija”, sasniedzot 247 tūkstošus Latvijas iedzīvotāju vecumā no četriem gadiem. Visvairāk skatītāju projektam ir vecuma grupā 30 – 39 un Pierīgas, Kurzemes un Vidzemes reģionos.

TVPlay sasniedz rekordlielu unikālo lietotāju skaitu

Pateicoties kvalitatīvam saturam, pārdomātai iegultā satura stratēģijai un jaunajām partnerības formām ar vairākiem vadošajiem Latvijas portāliem, lielākā vietējā satura bezmaksas video platforma TVPlay sasniegusi rekordlielu unikālo lietotāju skaitu. Starp skatītāko programmu TOP tāpat kā televīzijā oktobrī dominē šovi “X Faktors”, “Saimnieks meklē sievu un filma “Klases salidojums”. Tāpat skatītāko raidījumu vidū ir “Vakariņas četratā” un “Degpunktā”.

Dati: Kantar, TV Metri, 2016. gada janvāris – 2019. oktobris (01.01.2016.- 31.10.2019.)

GemiusAudience, 2019. gada oktobris. Statistika par interneta lietotājiem vecumā no 7 līdz 74 gadiem, kas interneta pārlūkošanai izmantojuši datorus un mobilās ierīces.

Spread the love

Pievienot komentāru