Ar uzvaru pār Lietuvu vīriešu izlase nodrošināja sev trešo panākumu Eiropas čempionātā

Šodien, 19.novembrī Eiropas kērlinga čempionāta piekto no septiņām apakšgrupas spēlēm aizvadīja Latvijas vīriešu izlase. Spraigā cīņā ar 5:4 tika pārspēta Lietuvas izlase.

Abas komandas līdz pat piektajam endam neļāva pretiniekam paņemt vairāk par punktu endā (2:2), bet, pārtraukumā ejot, mūsu pretiniekiem izdevās nozagt punktu, izvirzoties vadībā ar 3:2. Tomēr jau pēc sestā enda vadību ar 4:3 pārņēma mūsējie. Pēc diviem “nonullētiem” endiem lietuvieši tika tikai pie viena punkta un izlīdzināja rezultātu 4:4. Pēdējā endā ar pēdējo akmeni mūsu izlase izcīnīja vajadzīgo uzvaras punktu 5:4 un trešo uzvaru apakšgrupā.

Paralēli mūsu cīņai Izraēla izrādīja lielu pretestību Francijai, lai iegūtu pirmo uzvaru šajā čempionātā. Tomēr viņiem ekstra endā ar savu pēdējo akmeni neizdevās iegūt punktu, lai uzvarētu, piekāpjoties ar 7:8.

Eiropas kērlinga čempionāts A un B divīzijā norisinās Helsingborgā, Zviedrijā (16. – 23.novembris). Latvijas vīriešu izlase savas cīņas aizvada B divīzijas B apakšgrupā, kur astoņu komandu starpā tiks noskaidrotas tās, kuras turpinās cīņu par B divīzijas goda pjedestālu un vietu pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Somijā.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs: Mārtiņš Trukšāns (skips), Jānis Klīve, Arnis Veidemanis, Sandris Buholcs, Jānis Rudzītis, treneris Erkki Lills.

Online spēļu rezultāti B divīzija: https://worldcurling.org/events/eccb2019/?page=results

Latvijas vīriešu izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika):

8:3 – Izraēla

3:6 – Turcija

5:7 – Baltkrievija

10:6 – Francija

5:4 – Lietuva

20.11. 13:00 – Polija

21.11. 20:00 – Austrija

Kopvērtējums B apakšgrupā:

1. Polija 3-3-0

2. Baltkrievija 4-3-1

3. Francija 5-3-2

3. Latvija 5-3-2

5. Turcija 2-2-0

6. Austrija 3-1-2

7. Izraēla 4-0-4

7. Lietuva 4-0-4

Foto: WCF/Richard Gray

Vīriešu izlasi dalībai Eiropas čempionātā atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija.

Spread the love

Pievienot komentāru