Ukrainas Finanšu ministrija atklājusi, cik lielu naudas summu valsts tērē mēnesī karadarbībai

Ukrainas Finanšu ministrijas veikusi aplēses par to, cik karadarbības uzturēšana un valsts aizsardzība šobrīd izmaksā vienā mēnesī. 

Ukraina mēnesī karadarbībai tērē aptuveni desmit miljardus dolāru.

Šādi skaitļi minēti prezidenta Volodimira Zelenska sēdē ar prezidenta biroja un ministru kabineta ekonomiskajiem blokiem, kurā tika apspriesti finansēšanas avoti tēriņiem kara laikā.

Sēdē apspriests Ukrainas ekonomikas stāvoklis kara otrajā mēnesī, kā arī tās attīstības prognozes tuvākajam laikam.

Lasi arī: Krievija pārtraukusi gāzes piegādi uz Latviju – lūk ko tas nozīme mūsu valstij

Ukrainas iekšzemes kopprodukts (IKP) pirmajā ceturksnī Krievijas uzsāktā dēļ samazinājies par 16%, salīdzinot ar analoģisku laika posmu pērn, aplēsusi Ukrainas Ekonomikas ministrija.

Krievijas agresija pret Ukrainu ir pilnībā izmainījusi mūsu ekonomiku. Mūsu IKP samazināšanās prognozes pirmajam ceturksnim sasniedz 16%, bet kritums visā gadā var sasniegt 40%,” pavēstīja ekonomikas ministra vietnieks Deniss Kudins.

Pēc viņa teiktā, visvairāk cietušas nozares, kur nav iespējams attālinātais darbs – aviopārvadājumi, jūras pārvadājumi, pakalpojumu sfēras, kur notiek darbs tieši ar patērētājiem.

Vienlaikus viņš norādīja, ka pēdējās desmit dienās ekonomika kopumā sākusi atdzīvoties, drošajos reģionos bizness atgriežas pie darba, bet lauksaimnieki sākuši sējas darbus.

Spread the love

Pievienot komentāru