Ukrainas izlūkdienests: Bučas slaktiņa īstenotāji gatavojas atgriezties Ukrainā

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde vēsta, ka Krievijas okupācijas spēku vienības, kas tiek apsūdzētas civiliedzīvotāju slepkavošanā Kijivas apgabalā, pēc neilgas atpūtas varētu atgriezties Ukrainā.

Runa ir par Krievijas 35. armijas 64. motorizēto strēlnieku brigādi. Ukrainas izlūkdienests vēsta, ka tieši šīs brigādes karavīri slepkavoja un spīdzināja civiliedzīvotājus Bučas pilsētā.

 

Ukrainas izlūkdienesta rīcībā ir informācija, ka šī brigāde pašlaik ir izvesta no Ukrainas un atrodas Baltkrievijas teritorijā, bet jau līdz trešdienai to pa dzelzceļu paredzēts nogādāt uz Krievijas pilsētu Belgorodu. Pēc divu dienu atpūtas to plānots nosūtīt uz kādu no Ukrainas karstajiem punktiem, visticamāk, Harkivas virzienā.

Ukrainas izlūkdienests secina, ka šai brigādei dots īpašs uzdevums, galvenokārt Ukrainas iedzīvotāju iebiedēšana. Tādēļ noziegumi, kas pastrādāti Bučā, var atkārtoties arī citās pilsētās.

Ukrainas izlūkdienests spriež, ka Krievijai, pēc tik neilgas pauzes atkal sūtot šo vienību uz Ukrainu, ir arī cits mērķis: ātri likvidēt nevēlamus lieciniekus, nosūtot karavīrus uz frontes zonu, kur viņi tiks iznīcināti, tādējādi nākotnē nevarēs sniegt liecības tiesā.

Ja kāds mēģina atteikties no atgriešanās Ukrainā un grib atvaļināties no armijas, viņam tiek draudēts ar nodošanu tribunālam.

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru