Vāc parakstus, lai “neattaisnoti nevakcinētie” Covid-19 pacienti ārstēšanās izdevumus segtu paši – cilvēku domas dalās

Iedzīvotāju iniciatīvu portālā “Manabalss.lv” sākta parakstu vākšana par to, lai “neattaisnoti nevakcinētie” Covid-19 pacienti ārstēšanās izdevumus segtu paši.

 

Minētā iniciatīva riasījusi milzīgas diskusijas sabiedrībā un cilvēku domas šajā jautājumā daļās, apliecinot, ka sabiedrība vakcīnu jautājumos ir ļoti sašķelta. Daļa komentāru liecina, ka cilvēki ir dusmīgi par šādu iniciatīvu un norāda, ka tad nevakcinētajiem jādod nodokļu atlaides, ja jau negrib viņiem sniegt medicīnas pakalpojumus.

Citi atkal aizstāv iniciatīvu, norādot, ka vakcīna valstij izmaksā dauz lētāk, nekā slimnieku ārstēšana. Mēs šī raksta beigās ievietojām aptauju, lai noskairotu jūsu domas – vai jūs atbalstītu šādu iniciatīvu, vai esat pret!

Iesniedzējs paskaidro iemeslus

Iniciatīvu iesniedzis Sandis Kravalis, kurš norāda, ka slimnīcās ar SARS-CoV2 infekcijas vidēji smagu un smagu gaitu tiek stacionēti arvien vairāk pret Covid-19 nevakcinēti pacienti. Nokļūšana slimnīcā ar Covid-19, it īpaši intensīvās terapijas vai reanimācijas nodaļās, rada valstij milzīgus izdevumus.

Viņš atzīmē, ka ārstiem vēl joprojām nav ļoti iedarbīgu medikamentu vidēji smagas un smagas Covid-19 infekcijas ārstēšanai, tomēr jau vairāk nekā sešus mēnešus ir pieejama “ļoti iedarbīga profilakse” ar vakcīnām.

Vienas vakcīnas izmaksas esot līdz pat 300-400 reizēm mazākas nekā pacienta ārstēšana intensīvās terapijas vai reanimācijas nodaļā. Izmaksas, kas saistītas ar Covid-19 pacientu ārstēšanu, patlaban sedz nodokļu maksātāji, informē Kravalis, vienlaikus akcentējot, ka vairāk nekā 97% no Covid-19 pacientiem, kas tiek uzņemti slimnīcās ar vidēji smagu vai smagu slimības gaitu, nav vakcinēti.

 

“Sabiedrības daļai, kura ir vakcinēta, nevajadzētu uzņemties citu izdarīto lēmumu sekas. Arī valstij nevajadzētu uzņemties segt apzināti nelīdzestīgu cilvēku radītās izmaksas,” uzskata iniciatīvas iesniedzējs.

Pēc viņa domām, Saeimai ir likumiski jānostiprina, ka pandēmiju gadījumos pilngadību sasniegušām personām, kas atsakās no vakcīnas un inficējas, šajā gadījumā ar Covid-19, ir jābūt atbildīgām par savu izvēli nevakcinēties un jāsedz vismaz daļa no ārstēšanās izmaksām.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un piedalītos aptaujā

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">Santa</cite>

    forshi, tatad jasamazina nodokli, ja sho pienem, jo tapat maksas medicina ir labaka. Kas ir par velti, tas nav nekas. Vasts tapat nearste ne vezi, ne ari operacijas taisa, slepjoties zem covid, lai gan naudas tik daudz ka nekad

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Bet kad ar covid slimo vakcinēta persona,kura ir sabiedrības lielākā daļa,tiem lai slimnīcu apmaksā potes ražotāji un PVO

Pievienot komentāru